Yaz Mevsimi Alerjiyi Tetikliyor - Son Dakika
Güncel

Yaz Mevsimi Alerjiyi Tetikliyor

Yaz Mevsimi Alerjiyi Tetikliyor

Özel Medline Antalya Hastanesi'nden Uzman Karataş, yaz nezlesinin havadaki alerjik maddelerin yol açtığı bir rahatsızlık olduğunu söyledi.

11.06.2013 13:21  Güncelleme: 13:23

Özel Medline Antalya Hastanesi'nden Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Uzmanı Op.Dr. Hasan Karataş, yaz nezlesinin havada bulunan alerjik maddelerin yol açtığı bir rahatsızlık olduğunu belirtti.

Dr.Karataş, saman nezlesi ve yaz nezlesinin aslında tıp dilinde 'alerjik rinit' olarak bilinen hastalık olduğunu belirterek, "Alerjik rinit; polen, ev tozu, küf ve hamam böceği gibi etkenler nedeniyle gelişebilir. Polen kaynaklı gelişen mevsimsel alerjik rinit, bazı dönemlerde görülür ve sonra geçer. Ancak ev tozu ve akarından kaynaklanan alerjik rinit tüm yıl kişiyi etkiler" dedi.

Alerjik rinitin, bir alerjene maruz kalındığında ortaya çıktığını belirten Dr. Hasan Karataş, belirtileri

burun akıntısı ve burun tıkanması, sulanan ve kaşınan gözler, aksırma, öksürme, boğaz, burun ve üst damakta kaşıntı, sinüslerde baskı ve yüzde ağrı, göz altlarının şişmesi ve mavimsi bir renk alması, koku ve tat duyularında azalma olarak sıraladı.

Alerjik rinit tanısının, hastanın hikayesi, fiziki muayene ve alerji testleri ile konulduğunu kaydeden Op.Dr. Hasan Karataş, şöyle konuştu: "Tedavi ise rahatsızlığın derecesine bağlı

farklı şekillerde yapılabilir.Alerjik rinit tedavisini 4 başlık altında toplamak mümkündür. Alerjen uyaranlara temasın kesilmesi, ilaç tedavisi, aşı tedavisi, cerrahi tedavi ve fototerapi." - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Yaz Mevsimi Alerjiyi Tetikliyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement