ENFEKSİYONSUZ BİR YAZ TATİLİ İÇİN BU ÖNERİLERE KULAK VERİN
Havaların ısınmasıyla artış gösteren enfeksiyonlar ortaya çıkmaya başladı. Özellikle tatil sezonunun yaklaşmaya başladığı bu dönemlerde gidilen mekanlardaki hijyenik koşullara, yenilen, içilen gıdalara dikkat edilmemesi halinde ciddi rahatsızlıklar baş gösterebiliyor ve tatil keyfinin erken son bulmasına yol açabiliyor
Mevsim geçişlerinin etkisiyle ortaya çıkan rahatsızlıklar ve hijyenik koşullara bağlı enfeksiyonel hastalıklar güzel bir yaz tatili geçirmek isteyenlerin en büyük korkusu oluyor. Bağırsak sistemi rahatsızlıkları ise yaz aylarında en çok görülen rahatsızlıkların başında geliyor. Bu dönemde özellikle sıcaklıkların yükselmesi, seyahatlerin artması ve gidilen yerlere bağlı olarak değişebilen hava koşulları ile hijyenik koşullar, bazı önlemler alınmadığı takdirde çeşitli hastalıkların kapınızı çalmasına neden olabiliyor. Ancak alınabilecek kolay önlemlerle sağlıklı bir yaz geçirmek mümkün.
SadriyePulak, mide bulantısı, kusma ve ishal baş edilmesi kolay gibi görünen rahatsızlıklar gerekli önlemler alınmazsa ciddi sağlık sorunlarına neden olabileceğini söyledi.
Yaz aylarında artış gösteren enfeksiyonlar nasıl önlenebilir?
EmseyHospitalİç Hastalıkları Uzmanı SadriyePulak, özellikle yaz aylarında bakteriler ve parazitler nedeniyle artış yaşanan bağırsak sistemi enfeksiyonlarına karşı hijyen konusuna vurgu yaptı. Bulantı, kusma ve ishalin bağırsak sistemi enfeksiyonunun habercisi olduğunu belirten Pulak, "Gün boyu dokunduğumuz yerlerden sürekli elimize mikroplar bulaşmaktadır. Eller aracılığıyla ağzımıza ve oradan sindirim sistemine inen mikroorganizmalar bağırsak sisteminin enfeksiyonlarının nedeni olabilir." dedi.
Enfeksiyon riskine karşı neler yapılabileceğini anlatan SadriyePulak, sözlerine şöyle devam etti: "Kirli ellerle besinlere dokunulmamalıdır. Yenilen besinlerin temiz olmasına dikkat edilmeli, özellikle çiğ sebze ve meyveler iyice yıkanmalıdır. Et ve et ürünleri uygun pişirilmelidir. Genellikle kendiliğinden iyileşmekte olan bu hastalık döneminde bol sıvı alınmalıdır. Bulantı önlemek amacıyla bulantı engelleyici tedavi verilebilir. Bakteriyel gastroenteritte antibiyotik eklenmelidir. Özellikle çocuklar ve yaşlılar sıvı kaybına daha duyarlı olduğu için dikkatli olunmalıdır."
Son Dakika › Güncel › Yaz Tatili Keyfiniz Hastanede Son Bulmasın - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?