Yemek Sanayicilerinden Barış Sürecine ve Cansuyu Projesine Tam Destek - Son Dakika
Güncel

Yemek Sanayicilerinden Barış Sürecine ve Cansuyu Projesine Tam Destek

Yemek Sanayicilerinden Barış Sürecine ve Cansuyu Projesine Tam Destek

YESİDEF Genel Başkanı Hüseyin Bozdağ başkanlığındaki heyet, KKTC Cumhurbaşkanı Dr. Derviş Eroğlu ve Başbakan Yardımcısı Serdar Denktaş'ı ziyaret etti.

25.02.2014 15:04

Türkiye Yemek Sanayicileri Dernekleri Federasyonu (YESİDEF) Genel Başkanı Hüseyin Bozdağ başkanlığındaki heyet, KKTC Cumhurbaşkanı Dr. Derviş Eroğlu ve Başbakan Yardımcısı Serdar Denktaş'ı ziyaret etti. Görüşmede Türkiye'den KKTC'ye temmuz ayında getirilmesi planlanan suyun tarım ve tarıma dayalı sanayide önemli gelişmelere yol açacağına dikkat çekilirken, yemek sanayicileri barış sürecine de tam destek verdi.

'Yemeğin Sultanları' ekonomik değer yaratmakla kalmıyor, 'Yeni Neslin Beslenmesi', 'Türkiye Obezite ile Mücadele Platformu' gibi sosyal projeleriyle de dikkat çekiyor… İstanbul, Ankara, Adana, Muğla, Samsun, Osmaniye, Malatya, Kahramanmaraş gibi farklı şehirlerden yemek sanayicilerinin aralarında bulunduğu 25 kişilik bir heyet 21-23 Şubat tarihlerinde KKTC'de Cumhurbaşkanı Dr. Derviş Eroğlu ve Başbakan Yardımcısı Serdar Denktaş'ı ziyaret ederek gündemdeki konuları değerlendirdi.

Bir saatten fazla süren her iki görüşmede federasyonun çalışmalarıyla ilgili bilgiler veren YESİDEF Genel Başkanı Hüseyin Bozdağ, milyonlarca insanın her gün öğlen yemeklerini üretmelerinin yanı sıra sosyal değerler yaratmak için de birçok proje geliştirdiklerini söyledi. Bozdağ, Kıbrıs'ta yeniden başlayan müzakere sürecine ve Cumhurbaşkanı Eroğlu'na desteklerinin tam olduğunu da dile getirdi.

KKTC'ye Türkiye'den su getirilmesi projesinin kendilerini de memnun ettiğini ifade eden Bozdağ, Eroğlu'nun emrinde olduklarını ve ne gerekirse  yapmaya hazır olduklarını da söyledi. 2009-2011 yılları arasında KKTC'nin fahri tarım elçisi gibi çalıştığını söyleyen Bozdağ, KKTC'de üretilen bazı tarım ürünlerine Türkiye'de pazar bulduklarını, bundan sonraki süreçte de üretimi artan ürünler için yeni pazarlar yaratabileceklerini söyledi.

Su Yavru Vatana Can Verecek!

Türkiye'den KKTC'ye su getirilmesi projesi kapsamında yılda 75 milyon metreküp suyun adaya getirileceğini kaydeden Cumhurbaşkanı Eroğlu ise, proje tam anlamıyla işlediğinde bu miktarın 2-3 katına çıkabileceğini belirtti. KKTC'de su kıtlığı olduğu için topraktan yeterince verim alınamadığını dile getiren Cumhurbaşkanı Eroğlu, suyun gelişiyle tarımsal faaliyetlerin de artacağını kaydetti. Önümüzdeki yıllarda suyu elinde tutup tarım ürünü üretenlerin kazanacağına dikkat çeken Eroğlu, Kıbrıs müzakereleri konusunda da federasyonun kendilerine destek vermesinin büyük önem taşıdığını, Türkiye'den kendilerine destek verilmesinin çok önemli olduğunu belirtti.

Eroğlu, Kıbrıs müzakerelerinin dış dünyanın da ilgisini çektiğini ifade ederek, bu ilginin Kıbrıs Türk halkının menfaatleri doğrultusunda artmasının kendilerini memnun ettiğini, Kıbrıs'ta iki halkı da memnun edecek bir anlaşmaya varılmasının, kendilerini daha da memnun edeceğini sözlerine ekledi.

Baba Denktaş anıldı, duygusal anlar yaşandı

YESİDEF heyetinin Başbakan Yardımcısı Serdar Denktaş'ı ziyareti ise pek çok anının paylaşıldığı, dolayısıyla duygusal anların yaşandığı bir görüşme oldu. KKTC'nin sadece kumarhaneleriyle değil, turizm ve üretim sektörü ile de ilgili konuşulması gerektiğini belirten Denktaş, son 30 yılın en kurak yılını yaşadıklarını, dolayısıyla Türkiye'den 20 Temmuz'da adaya getirilmesi planlanan suyun 'cansuyu' olacağını kaydetti. Kıbrıs konusunda gelinen aşamayı da değerlendiren Denktaş, her iki tarafa dıştan gelen baskı sonucunda görüşmelerin hareketlilik kazandığını belirtti.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Yemek Sanayicilerinden Barış Sürecine ve Cansuyu Projesine Tam Destek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement