Yeni Bütünleşik Bulut Çözümleri - Son Dakika
Güncel

Yeni Bütünleşik Bulut Çözümleri

Yeni Bütünleşik Bulut Çözümleri

HP'nin karma bulut için optimize edilmiş OpenStack destekli Bütünleşik Bulut portföyü, kurumlara buluta geçişte esneklik ve hız kazandırıyor.

24.06.2013 15:56

HP Bütünleşik Bulut portföyünü kurumlarda inovasyonu hızlandıran, çevikliği artıran ve karma bulut ortamlarında maliyetleri azaltan gelişmiş çözümlerle genişletti.

OpenStack® mimarisi tabanlı özel, yönetilen ve genel buluta yönelik yeni çözümleri duyuran HP, aynı zamanda özel bulut uygulamalarının daha hızlı hayata geçirilmesine olanak tanıyan yazılımlar ve hizmetler portföyünü de genişletti. HP'nin süregelen inovasyonları çerçevesinde, yönetilen ve genel bulut için geliştirilen yeni özellikler de tanıtıldı.

HP Türkiye Teknoloji Lideri ve Bulut Çözümleri Yöneticisi Mert Sarıkaya konuyla ilgili açıklamasında şunları söyledi: "Kurumların yeni tarz BT çözümlerine geçmesi için hem veriyi kontrol edebilmesi hem de iş yüküne bağlı hizmet düzeyleri ile kaynak sağlama modellerinde esneklik kazanması gerekiyor. HP sahip olduğu uzmanlık ve kapsamlı bulut çözümleri portföyü ile açık sistemlerin inovasyon gücünü kurumsal gereksinimleri karşılayan yönetilebilirlik ve güvenlikle birleştiren tek şirket olarak öne çıkıyor. Bu da kurumların güvenle kullanabileceği bulut çözümlerini bugünden edinebilmelerini sağlıyor."

Bulut gelecekte açık ve hibrid olacak

HP adına yapılan yeni bir araştırma, 2016 yılına kadar kurumsal BT dünyasının % 75 oranında özel, yönetilen ve genel kurumsal bulut çözümlerinin bir arada olduğu hibrid yapıya dönüşeceğini öngörüyor. Araştırmayı yanıtlayanların yarısı, açık standartların bulut bilişimin gelişmesinde önemli bir rol oynadığını belirtti. Bu sonuçlar kurumların yeni fırsatlar oluşturmak, farklılaşarak rekabet gücünü artırmak ve işletim maliyetlerini azaltmak için açık sistemlere dayalı hibrid bulut çözümleri talep ettiğini ortaya koyuyor.

HP Bütünleşik Bulut için OpenStack tabanlı ortak mimariyi sunuyor

OpenStack teknolojisinin gücünden yararlanan açık ve genişletilebilir bir bulut teknoloji platformu olan HP Cloud OS karma bulut yapılarında iş yükü taşınabilirliği sağlıyor, kurulumu kolaylaştırıyor ve yaşam döngüsü yönetimini yeni özelliklerle zenginleştiriyor.

HP'nin sektör lideri özel bulut çözümü HP CloudSystem, HP Cloud işletim sistemi (OS) teknolojisini kullanarak kurumlara farklı seçenekler sunuyor. Kurumların özel buluta hızla ilk adımı atmasın hedefleyen HP, bu kapsamda HP CloudSystem Enterprise Starter Suite'i duyurdu. Bu çözüm, organizasyonların zengin uygulama kataloguna sahip bulut hizmetlerini kendi ortamlarında uygun maliyetle ve kısa sürede hayata geçirmelerine olanak tanıyor. Ayrıca avantajlı çözüm paketleriyle ön ödeme maliyetlerini yüzde 20 oranında azaltıyor. Bu çerçevede, HP Cloud OS'in sunmuş olduğu hızlı ve etkin kaynak atama ve yönetim ve özellikleri ile entegre olan HP Moonshot sunucular, bulut altyapısında barındırma hizmetleri sağlayan servis sağlayıcılar ile büyük ölçekli web siteleri için vazgeçilmez bir çözüm olacak.

HP Profesyonel Hizmetler ile buluta hızlı yolculuk

HP'nin yaptırdığı ankete katılanların yüzde 43'ü bulutu daha fazla sahiplenmenin önündeki engellerden birinin, bulut yolculuğunda doğru stratejik ortağı bulmak olduğunu belirtti. HP, kurumların buluta yolculuğunu kolaylaştırmak amacıyla HP Bütünleşik Bulut Profesyonel Hizmetler Portföyünü duyurdu.

Bugüne kadar buluta yolculuk atölyeleri, uygulamaların buluta uyarlanması gibi pazar lideri bulut hizmetlerini başarıyla müşterilerine sunan HP, portföyünü kurumların bulutun avantajlarından daha etkin ve fazla yararlanması amacıyla tasarlanan yeni hizmetlerle geliştiriyor. Bunların arasında HP Bütünleşik Bulut Destek Hizmetleri, HP Bulut Tasarım Hizmeti, HP Buluta Hazır Ağ Çözümü Hizmetleri, HP CloudSystem için Proaktif Destek, HP Bulutta Güvenlik Risk ve Kontrol Danışmanlık Hizmetleri ve HP Uygulama Dönüşümü Bulut Hizmetleri yer alıyor.

HP Kurumsal Hizmetler bulut uygulamalarına geçişi hızlandırıyor

HP Kurumsal Hizmetler mobil ve kurumsal uygulamalar için artan müşteri ihtiyaçlarını karşılamak üzere bulut hizmetleri portföyünü genişletti:

Kurumsal Uygulamalar için HP Kurumsal Bulut Hizmetleri, buluta uygulama taşıyan veya uygulama kuran kurumların bu işlemleri veri güvenliğini riske atmadan ve iş sürekliliğini aksatmadan tamamlamasına imkan veriyor.

HP Mobil Kurumsal Bulut Çözümü, tam kapsamlı ve entegre danışmanlık ve yönetim hizmetleri sunarak mobil uygulamaların farklı mobil cihazlar üzerinde güvenle kullanımını ve birçok cihaz türü arasında dosya paylaşımını sağlıyor.

HP Kurumsal Bulut Hizmetleri Özel Bulut, kurumların tam kapsamlı Hizmet Olarak Altyapı çözümü tasarlaması, yapılandırması ve yönetmesine izin vererek, tüm kurumda paylaşılan BT hizmetleri modelinin oluşturulmasını sağlıyor. Böylece şirketler yeni bulut hizmetlerine en kısa sürede geçiş yapabiliyor.

HP profesyonel hizmetler portföyüne yeni eklenen HP Bulutta Güvenlik Risk ve Kontrol Danışmanlık Hizmetleri ise kurumların gizli bilgileri korumasını, veriye izinsiz erişim risklerini yönetmesini ve uygulamaları genel, özel, karma bulut yapılarına taşırken regülasyonlarla uyumlu olmasını kolaylaştırıyor.

Bütün bunlara ek olarak HP Autonomy Marketing Performance Suite ürününün bulut tabanlı sürümü olan Autonomy Marketing Cloud çözümü de duyuruldu. Bu çözüm kurumların müşterileri gerçek zamanlı olarak anlamasını, kendine çekmesini ve harekete geçirerek satışlarını artırmasını sağlıyor.

HP Finansal Hizmetler kurumların buluta geçişini hızlandırıyor

HP Finansal Hizmetler, kurumların buluta yolculuğuna hız kazandırmak için ilk yatırım maliyetini ortadan kaldıran ve değişen iş ihtiyaçlarına bütçe ayrılmasına imkan veren yeni esnek BT yatırım çözümlerini kullanıma sundu:

HP CloudSystem için uyarlanan Talebe Göre Kapasite çözümü ile kurumların ön ödemeler ve işletim maliyetlerini yönetmesi ve bilgi işlem kapasitesi için yüzde 30 yedek kapasite tutması mümkün oluyor.

İşletmelerin tek bir çatı sözleşme kullanmasına izin veren yeni küresel ilişki anlaşması ise, tüm bulut ve geleneksel BT yatırımlarının hem iş süreçleri hem de servis düzeyinde tek bir ortak anlaşmayla yönetilmesine imkan tanıyor. Bu olanaktan yararlanan kurumlar dünya çapındaki varlık kurtarma hizmetlerinden de yararlanabiliyor.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Yeni Bütünleşik Bulut Çözümleri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement