Yeni Cami Meydanında İftar - Son Dakika
Güncel

Yeni Cami Meydanında İftar

Yeni Cami Meydanında İftar

Her yıl geleneksel olarak düzenlenen Malatya Belediyesi iftar çadırı bu yıl da ilgi odağı oldu.

21.07.2012 14:19

İFTAR ÇADIRI DOLDU TAŞTI

Yeni Cami meydanında ilk iftar yemeğini Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır dağıttı. Malatya İl Müftüsü Hacı Yusuf Gül, günün anlam ve önemini belirten konuşma yaptı.

İftardan iki saat önce başlayan iftar hazırlığı programında Kuran'ı Kerim okundu. İlahiyat fakültesi dekan yardımcısı Doç. Dr. Abdullah Çolak ve Malatya İl Müftü Yardımcısı Cengiz Yağcı tarafından ramazan ve oruç ile ilgili sohbet yapıldı. Kuran'ı Kerim okundu. İlahiyat fakültesi dekan yardımcısı Doç. Dr. Abdullah Çolak ve Malatya İl Müftü Yardımcısı Cengiz Yağcı tarafından ramazan ve oruç ile ilgili sohbet yapıldı. İlahi ve dualar eşliğinde yeni cami meydanında duygu dolu, yoğun katılımlı bir iftar yapıldı.

Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır konuşmasında; "Her yıl olduğu gibi geleneksel hale getirdiğimiz iftar çadırı uygulamamızı bu yılda yeni camii meydanında gerçekleştiriyoruz. Her gün 1.500 kişiye iftar yemeği vereceğiz. Bu tür toplu iftarlar birlik ve beraberlik duygularımızı daha da pekişmekte, evinde yalnız yaşayan, iş yerinden çıkarak iftar vaktinde evine ulaşamayan ve gerçekten ihtiyacı olan vatandaşlarımızı iftar çadırımızda misafir ediyoruz. İftar çadırımızın organizasyonunu bu yıl Esenlik yapıyor. Hayırsever firmalarımız katkıda bulunuyor. Başta katkıda bulunan firmalarımız olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi.

Esenlik Genel Müdürü Hulusi Boyraz; "Bu ayda Paylaşmayı Ön Plana Çıkarmalıyız" dedi.

Esenlik Genel Müdürü Hulusi Boyraz konuşmasında; " Her yönüyle bir ibadet ayı olan ramazanda paylaşmayı, kardeşliği ve sevgiyi ön plana çıkarmalıyız. Yeryüzüne bol bol rahmet indiği bu ayda iyilik yapma konusunda birbirimizle yarışmalıyız. Bu yarışta bizlerde Esenlik olarak ramazan ayı boyunca yeni cami meydanında misafirlerimizi ağırlıyoruz/ağırlayacağız.

Ramazan ayının milletimize, ülkemize ve tüm insanlığa barış, huzur ve kardeşlik getirmesi dileğiyle hayırlı iftarlar diliyorum" dedi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Yeni Cami Meydanında İftar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement