Yeni Dünya Vakfı'nın 4 Günlük Kampı - Son Dakika
Güncel

Yeni Dünya Vakfı'nın 4 Günlük Kampı

Yeni Dünya Vakfı\'nın 4 Günlük Kampı

Yurdun dört biryanından gelen öğrencileri, Nevşehir'de Gençlik Hizmetleri ve Spor Genel Müdürlüğü Eğitim Kampı'nda bir araya geldi.

18.09.2012 09:28

Yeni Dünya Vakfı Yöneticileri ve yurdun dört biryanından gelen öğrencileri, Nevşehir'de Gençlik Hizmetleri ve Spor Genel Müdürlüğü Eğitim Kampı'nda bir araya geldi. Dört gün süren kampta, çeşitli konularda toplantı, eğitim, seminer, görüş alışverişi ve çalıştay yapıldı. Gençler, ayrıca Kapadokya bölgesinin turistik mekanlarınıda gezdiler.

YDV'nin eğitim kampı, 13 Eylül Perşembe günü başladı. Vakıf gönüllü öğrencileri ve yöneticileriyle birlikte toplam 100 kişinin katıldığı ve 16 EylülPazar günü akşama kadar devam etti.

Kampın açılış konuşmasını yapan Vakıf Başkanı Mahmut Göksu kamp boyunca Ürgüp, Göreme, Kaymaklı, Avanos, Hacıbektaş, Çavuşin, Ortahisar, Uçhisar ziyaret edilirken Saruhan Kervansarayı'nda Sema Gösterisi, Kızılçukur'da gençlik yürüyüşü, kamp merkezinde futbol, voleybol ve masa tenisi turnuvaları düzenlediğini bildirdi.

Eğitim seminerleri

Bursiyer öğrencilere çeşitli alanlarda eğitim ve seminerler de verildi. Eğitim uzmanı Hüseyin Kazan, Motivasyon ve İletişim konulu, Hz. Peygamberimizin hayatını örnek alan kişisel gelişim konusunda bir eğitim verirken, Gazeteci Nevzat Demirkol, Takım Çalışması konulu bir sunum yaptı. Vakfın eğitim uzmanlarından Abdulhadi Turus ise dış politika konusunda bir konuşma yaptı. YDV Gençlik Konsey Üyesi Meltem Çatkın, çocuk esirgeme kurumlarında kalan çocuklara yardım konusunda hazırladığı çalışmanın sunumunu yaptı. Vakıf Başkanı Mahmut Göksu ve Çorum eski Milletvekili Yrd. Doç. Dr. Mehmet Aykaç, yapılan sunumlara ek bilgi ve deneyim paylaşımında bulundu.

Gençlik konseyi başkanı çalışmalar hakkında bilgi verdi

YDV Gençlik Konseyi Başkan ve üyeleri ise, çalışmaları hakkında bilgi verdiler. Konsey Başkanı Emre Çalışkan, gençlik konseyinin kuruluş ve çalışmalarını anlattı. Çalışmalarda nesne değil özne olarak hareket edilmesi gerektiğini ifade eden Çalışkan, "Konsey, kuruluşunu geçen sene tamamladı, bu yıl aksiyona geçiyoruz" dedi.

Sıcak karşılama

YDV yönetimi, Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver ve Uçhisar Belediye Başkanı Osman Süslü'yü makamında ziyaret etti. AK Parti İl Başkanı Kazım Sunar ve Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, programa katılarak, öğrencilere Nevşehir'in kültürel ve tarihi yapısı hakkında bilgi vererek, öğrencilere iyi insan olma yolunda yürümeleri tavsiyesinde bulundu.

Başkan Ünver, "Bulunduğumuz değerli toprakları daha da değerli kılan milletimizin İslam'la tanışmasıdır. Bu topraklar çok uzun yıllar birçok medeniyete ev sahipliği yapmıştır. Tarihi ve kültürü çok eskidir. Bizim amacımız bu tarih ve kültüre sahip çıkmaktır. Sizin gibi gençlerle inşallah bunu başaracağız. Annelerimizden ve babalarımızdan gördüğümüz gelenek ve görenekleri de yaşatmalıyız. Düşünceli, komşusever, misafirperver olmalıyız. Allah hepimizi ve sizleri tefekkür edenlerden eylesin."

Göksu: "Vakıf hizmetlerinde aidiyet duygusu büyük önem taşıyor"

Toplantının kapanış ve değerlendirme bölümünde konuşan Vakıf Başkanı Mahmut Göksu, önemli mesajlar verdi. Vakıf kültürü ve bu kültüre katkı kavramları üzerinde duran Göksu, kampa gelen her öğrencilere teşekkür etti. Göksu, "Katılan herkese şükranlarımı sunuyorum" dedi.

YDV'yi 1996 yılında 11 kişiyle kurduklarını hatırlatan Göksu, "Çeşitli hizmetleri olan, arada bir tuz mesabesinde burs da veren bir vakıf. Ankara'daki yerimiz yakında açılacak. Yeni hizmete girecek yerimiz, Mehmet Akif Ersoy'un evine, Tacettin Dergahına 50-60 metre mesafesinde bir yer. İstanbul'da da yerimiz açılacak. Bu mekanlar ancak insanlar, sizlerle güzel oluyor. Vakfa değer katan ancak öğrencilerdir, gönüllülerdir, sizlersiniz" diye konuştu.

"Üniversiteli öğrencilerin elinden siz tutun"

"Vakıf hizmetleri başlı başına bir fedakârlık olayıdır" diyen Mahmut Göksu, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Bu vakıfla birlikte olan herkesin gelecekte bu kervana katkı vermesi lazım. Bu kervanı yürütebilme adına buradan mezun olan herkesin düşünmesi lazım. Türkiye'nin her yerinde üniversite açıldı. Sadece İstanbul'da 36 üniversite var. Tüm üniversitelerde okuyan arkadaşların tamamı uzatılacak bir el arıyor. Onlarla dostluk kurmak, el uzatmak sizlerin görevidir. Güzel insan, doğru insan gittiği her yerde çiçek açıyor. Sizler de inşallah yarın üniversitelerinizi bitireceksiniz. Okul sırasında iyi bir diyalog kurmak, mezun olduktan sonra da gittiğiniz yerlerde ayaklı şube olarak çalışmanız lazım. Vakıf olarak hizmet vermek gerekir. Nerde olursak olalım, hangi konumda olursak olalım her şeyin merkezinde insan vardır. YDV olarak biz de güzel insan modeline katkı vermek istiyoruz."

Mehmet Aykaç: "Gençlik sadece geleceğin değil, bugünün de sahibidir"

Çorum eski Milletvekili Dr. Mehmet Aykaç da öğrencilere hitap etti. "Gençliğimiz ve Geleceğimiz" konulu bir sunum yapan Aykaç, protokol konuşmalarda genellikle gençliğin geleceğimiz olduğu yönünde bir söylem kullanıldığına işaret etti ve bu söylemin gençleri önemsizleştiren bir yönüne dikkat çekti. Aykaç, "Oysa gençlerimiz sadece geleceğimiz değildir. Gençleri hep geleceğe erteliyoruz. Hâlbuki gençlerin birçok konuda büyüklerden daha ileride olduğunu düşünüyorum. Gençler sadece geleceğimizin değil şimdimizin olmalıdır" diye konuştu.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Yeni Dünya Vakfı'nın 4 Günlük Kampı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement