Yeni Rektörlük Binasının Temeli Atıldı - Son Dakika
Güncel

Yeni Rektörlük Binasının Temeli Atıldı

Yeni Rektörlük Binasının Temeli Atıldı

Kastamonu Üniversitesi Rektörlük binasının temeli atıldı.

10.10.2012 18:58

Kastamonu Üniversitesi Rektörlük binasının temeli atıldı. Kastamonu Üniversitesi Kuzeykent Kampusu içerisinde gerçekleşen temel atma törenine Vali Bektaş'ın yanı sıra Belediye Başkan Vekili Bahri Yavuz, Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Seyit Aydın, Kastamonu Emniyet Müdürü Sami Uslu, ilçe kaymakam ve belediye başkanları, birçok kamu kurum ve kuruluş müdürleri ile çok sayıda davetli katıldı.

Türkiye'nin Avrupa'daki krize rağmen hızlı bir şekilde geliştiğini ve Kastamonu Üniversitesi'nde 13 bin 500 öğrenci sayısına ulaştığını belirten Vali Bektaş, şöyle konuştu: "Birçok Avrupa ülkelerinde alt yapı ve üst yapı çalışmaları tamamlanmış durumda. Biz her şeyi yeniden yapıyoruz. Havaalanımız bitiyor, tünel devam ediyor, yollar devam ediyor. Üniversitemizin gelişmesi devam ediyor. Şehirlerimizi baştan yapıyoruz. Sanayimizde iyi gelişmeler var. Hatta organizede sanayileşmemizi geliştirmek için yeni yerler arıyoruz. Bütün dünya ekonomik krizin içindeyken biz bunları yapıyoruz. Türkiye'nin bu denli hızlı büyümesine çok şaşırıyorlar"

Alt ve üst yapıların tamamlanması için çalışmalara yeni başlandığını vurgulayan Bektaş, şunları söyledi: "Daha durun daha yeni başladık. Daha altyapımızı tamamlamadık. Bunları tamamladığımız zaman Avrupa, o zaman bizim için ne diyecek merak ediyorum. Biz daha üst yapı için para harcamaya başlamadık. Alt yapı çok pahalı bir şeydir. Alt yapıyı hızla tamamlıyor ve hemen üst yapısını ypamaya başlıyoruz. Ondan sonra da bu yapıların fonksiyonel hale gelmesini ve rakamlarımıza ulaşmasını izliyoruz"

YURT İHALESİ YAPILDI

Rektörlük binasının maliyetinin 14 milyon TL olduğunu ifade eden Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Seyit Aydın, ihalenin 9 milyon 965 bin TL'ye düştüğünü ifade ederek

"13 bin 500 metrekaresi kapalı olan bir rektörlük binasına kavuşacağız. 2 bin 100 kapasiteli yurdumuzda ihalesi yapıldı ve bugün sonuçlandı. Artı promosyon olarak 100 tane öğrenci evi yapılacaktır. Ayrıca, Kredi ve Yurtlar Kurumu 1000 kişilik yurt inşaatına 2013 yılında başlayacak."

Konuşmalardan sonra dua edilerek kurban kesildi. Vali Erdoğan Bektaş, Belediye Başkan Vekili Bahri Yavuz ve Rektör Prof. Dr. Seyit Aydın ile birlikte butona basarak, yeni rektörlük binasının temelini attı. - KASTAMONU

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Yeni Rektörlük Binasının Temeli Atıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement