(Yeniden-Ek Bilgilerle) - Sütlüce'deki Bombalı Saldırının Failleri Yakalandı - Son Dakika
Son Dakika Logo

(Yeniden-Ek Bilgilerle) - Sütlüce'deki Bombalı Saldırının Failleri Yakalandı

13.03.2012 16:47

İstanbul'da 1 Mart'ta Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü'ne bombalı saldırının faillerinin, polisin 900 saat izlediği ve aralarında AK Parti İstanbul İl Başkanlığı'nın güvenlik kameralarının da bulunduğu 340 kameranın incelenmesi sonucunda yakalandığı...

İstanbul'da 1 Mart'ta Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü'ne bombalı saldırının faillerinin, polisin 900 saat izlediği ve aralarında AK Parti İstanbul İl Başkanlığı'nın güvenlik kameralarının da bulunduğu 340 kameranın incelenmesi sonucunda yakalandığı ortaya çıktı. Zanlılardan birinin cep telefonunda rastlanan "Onda bunda şundadır şunda bunda ondadır çevik kuvvet neredeyse bizim bombacı oradadır" yazılı mesaj dikkat çekti.

Sütlüce'deki AK Parti İl Binası'nda göreve giden çevik kuvvet polislerini taşıyan midibüse yönelik MÜSİAD binası önünde 1 Mart günü düzenlenen bombalı saldırının faili iddiasıyla gözaltına alınan 8 kişinin sorgusu devam ediyor. Saldırıyla ilgili olarak emniyet yetkilileri yaptıkları açıklamada saldırganlarla ilgili olarak açıklamalarda bulundu.

340 GÜVENLİK KAMERASI İNCELENDİ

Yapılan açıklamaya göre, patlamanın ardından Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, 200 kişiden oluşan özel bir ekip kurdu. Ekipten 60 polis, çevredeki evden işyerine kadar her yerde bulunan güvenlik kameralarını topladı. El konulan ve aralarında AK Parti İstanbul İl Başkanlığı'nın kameralarının da bulunduğu 340 güvenlik kamerası izlenmeye başlandı. Görüntülerde 3 şüphelinin 28 Şubat günü Okmeydanı'nda bir dükkandan motosiklet satın aldığı görüldü. Motosikletle gezintiye çıkan şüpheli bir istasyondan yakıt aldı. 29 Şubat günü şüphelilerden biri motosikletle patlamanın yapılacağı olay yerine gidip keşifte bulundı. 1 Mart sabahı ise 3 şüpheli beraber yola çıktı. Motosiklette bomba olduğu için tedirgin oldukları görünen şüphelilerden 2 si otomobile diğeri motosiklete bindı. Saldırganın bomba yüklü motosikleti yol kenarına bırakışı saniye saniye kaydedildi.

900 SAATLİK İZLEME

900 saat süren izlemenin ardından şüphelilerin profili belirlenmiş oldu. Kimliklerin tespit edilmesinin ardından harekete geçen ekip, 7 ilçede 15 ayrı adrese eş zamanlı operasyon düzenledi. Baskında 1'i kadın 8 kişi gözaltına alındı. Yapılan aramalarda ise 890 gram TNT, 2 Rus yapımı el bombası, 4 elektrikli fünye, 2 bomba zamanlayıcısı, bomba yapımında kullanılan araçlar, 2 tabanca, 50 mermi, 2 susturucu, 1 tabanca namlusu, 1 peruk ve dijital malzemeler ele geçirildi.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde sorgulanan şüphelilerin PKK üyesi olduğu ve yıllardır İstanbul'da yaşadığı ortaya çıktı. Polisin dikkatini zanlılardan birinin cep telefonunda patlamadan sonra atıldığı belirlenen iki mesaj çekti. Gelen mesajda "Onda şunda bundadır, şunda bunda ondadır, çevik kuvvet neredeyse bizim Kürtler oradadır" gönderilen cevap mesajında ise "Onda şunda bundadır şunda bunda ondadır çevik kuvvet neredeyse bizim bombacılar oradadır" yazılıydı.

Öte yandan ele geçirilen dijital malzemelerin içinde zanlıların yakalanması halinde polise söyleyecekleri hakkında notlar bulunduğu öğrenildi. Şüphelilerin polisin sorgusunda da dijital malzemelerde bulunan notlardaki gibi ezbere ifadeler verdiği öne sürüldü. Emniyette sorguları devam eden 8 şüphelinin yarın adliyeye gönderileceği bildirildi. - İstanbul/ Fatih

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel (Yeniden-Ek Bilgilerle) - Sütlüce'deki Bombalı Saldırının Failleri Yakalandı - Son Dakika


Advertisement