Yeşil Alanda Eyüp Sultan Farkı - Son Dakika
Güncel

Yeşil Alanda Eyüp Sultan Farkı

Yeşil Alanda Eyüp Sultan Farkı

Eyüp, her yıl binlerce turistin ziyaret ettiği zengin tarihi-kültürel eserlerinin yanında son yıllarda yapılan parklar ve yeşil alanlarla da dünya ortalamasının üzerinde bir seviyeye ulaştı.

02.05.2014 08:17

Eyüp, Yeşil Alanda Dünya Ortalamasını Geçti

İslam aleminin en önemli merkezlerinden biri olan Eyüp, her yıl binlerce turistin ziyaret ettiği zengin tarihi-kültürel eserlerinin yanında son yıllarda yapılan parklar ve yeşil alanlarla da dünya ortalamasının üzerinde bir seviyeye ulaştı.

Eyüp Belediyesi'nin son beş yılda yaptığı 61 yeni park ve revize edilenlerle birlikte ilçede toplam park sayısı 165'e ulaştı.

30 Mart 2014 Yerel Seçimleri'ni kazanarak Eyüp Belediye Başkanı olan Remzi Aydın, Eyüplülere nefes aldıracak, onları doğayla başbaşa bırakacak projelere öncelik tanınacağını belirtti.

Dünya Sağlık Örgütü'nün verilerine göre kentlerde kişi başına düşen yeşil alanın en az 9 metrekare olması gerektiğini belirten Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın, "Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın mevzuatında 1999 depreminden sonra yapılan değişiklikle, kişi başına düşmesi gereken yeşil alan miktarı 7 metrekareden 10 metrekareye çıkarılmıştır; 242 km2'lik yüzölçümüyle sınırlarının bir kısmı Karadeniz'e, bir kısmı Haliç'e ve tarihi surlara kadar uzanan Eyüp ilçemizin bugünkü tarih itibariyle nüfusu 365.541 kişi olup, kişi başına düşen aktif yeşilalan miktarı 14.51 metrekare ile dünya standardının üzerindedir" dedi.

Dünyanın çok büyük bir bölümünde kentleşme oranı arttıkça paralel olarak gürültü, trafik vb. sorunlar nedeniyle insanların ruh ve beden sağlığının da olumsuz etkilendiğini kaydeden Başkan Aydın şunları söyledi: "Özellikle büyükkentlerde yeşil alanlar oluşturma ve bu alanları daha da çok artırma konusu büyük önem taşıyor. Çevre bilincini güçlendirici projelere öncelik tanıyarak, ilçemizdeki park sayısını artıracağız. Çocuklarımızın oynayacağı, ailelerin spor yapacağı, hoşça vakit geçirebileceği yeşil alanlar yapacağız. Haliç kıyısında, Karadeniz kıyısında çok geniş alanlara sahip Eyüp'te bu konuda büyük avantajlara sahibiz. Bunları değerlendireceğiz. Park ve bahçeleriyle Eyüp dünya çapında rekorlara imza atacak."

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Yeşil Alanda Eyüp Sultan Farkı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement