Yeşilay Başkanı Şahin TBM Projesini Anlattı - Son Dakika
Güncel

Yeşilay Başkanı Şahin TBM Projesini Anlattı

Türkiye Yeşilay Cemiyeti Kocaeli Şubesi Başkanı Enver Şahin bir basın açıklaması yaparak TBM projesini açıkladı.

21.03.2015 13:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye Bağımlılıklarla Mücadele Projesi Yeşilay Genel Merkezi ve MEB işbirliğiyle hayata geçeceğini söyleyen Şahin bunun için Türkiye Genelinde beş yüz altı formator Hocanın eğitildiği onlarında şubat ayından itibaren yirmi bin eğitim uygulayıcısının yetiştireceği projede hedef yirmi milyon öğrencinin eğitilmesi hedeflendiğini belirtti.

Şahin ayrıca şunları söyledi"Türkiye Yeşilay Cemiyeti olarak, ülkemizin sosyolojik yapısı, ihtiyaçları ve mevcut eğitim sistemi göz önüne alınarak ve bağımlılıklarla mücadelede etkin bir eylem aksiyon planı olarak Türkiye Bağımlılıkla Mücadele Eğitim Programı'nı (TBM) hayata geçirmiş bulunuyoruz.

Bu eğitim programı ile sigara, alkol, uyuşturucu madde, teknoloji gibi çeşitli bağımlılıklarla ilgili olarak bireylerde ve toplumda farkındalığın arttırılması ve bu maddelerin kullanımının bilgi ve bilinçle önüne geçilmesi amaçlanmaktadır.

Sadece MEB ile değil (MEB başta olmak üzere, Gençlik ve Spor Bakanlığı, Adalet Bakanlığı vb kurumlardan da formatörler yetiştirilerek tüm kesimlere ulaşılacaktır.)

Kocaeli'mizde ise Milli Eğitim Müdürlüğünde görevli Duygu Deniz KARABAL, Fatma BİNGÖL, Merve ÜNVEREN, Nuray MUTLU ve Zehra TOPÇU adlı Rehber öğretmeni arkadaşlarımız Yeşilay'ın Antalya'da düzenlediği TBM eğitimini alarak TBM formatörü olmaya hak kazanmışlardır.

Formatör Rehber Öğretmeni arkadaşlarımız ilk olarak bu Pazartesi günü Saat 9.00'da Ahmet Elginkan Mesleki Ve Teknik Eğitim Merkezinde Kartepe ve İzmit'te görev yapan 120 Rehber öğretmenin eğitimi ile başlayacaktır, ardından diğer ilçelerde de olmak üzere toplam 7 bölgede eğitim verecekler. Eğitim gören rehber öğretmenler ise edindikleri bilgiyi kendi okullarında bulunan öğretmen ve öğrencilerine anlatacaktır" dedi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Yeşilay Başkanı Şahin TBM Projesini Anlattı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement