Yeşilay Derneği Genel Başkanı Balcı'dan Vali Oğuz'a Ziyaret - Son Dakika
Güncel

Yeşilay Derneği Genel Başkanı Balcı'dan Vali Oğuz'a Ziyaret

Yeşilay Derneği Genel Başkanı Balcı\'dan Vali Oğuz\'a Ziyaret

Türkiye Yeşilay Derneği Genel Başkanı Muharrem Balcı, Isparta Şube Başkanı Hasan Özgüleç ve yönetimi Vali Memduh Oğuz'u ziyaret etti.

10.03.2012 00:17  Güncelleme: 00:16

Ziyarette bir konuşma yapan Türkiye Yeşilay Derneği Genel Başkanı Muharrem Balcı; "Öncelikle Sayın Valimize bizleri kabul ettiği için teşekkür ediyorum. Biz genel merkez olarak zaman zaman buraya yapmış olduğumuz gibi illerimizi dolaşıyoruz. Amacımız; çeşitli konferanslara katılmak, basın yoluyla halkı bilinçlendirmek ve yerelde yürütülen çalışmaları takip etmek. Bu bağlamda üniversitemizi, okullarımızı, ziyaret ediyoruz.

Bizim elimizdeki verilere göre Isparta bağımlı maddeler konusunda dikkatli olan, en düşük seviyede olan illerimiz arasında bulunmakta" dedi.

Vali Oğuz; "İdeal insan, erdemli insan başkasına zarar veremez"

Son 15-20 yılda toplumda bağımlı maddelere karşı bilinç oluştuğunu ifade eden Vali Memduh Oğuz; "Gençliğimizde Yeşilay daha faaldi, ama alkolde günümüzden daha fazlaydı. Eskiden bir özenti vardı, sigara içmeyen, alkol kullanmayan sosyal hayatta eksik olarak kabul edilirdi. Bir bencillik vardı, bir egoluk vardı, içiyorsam zararı kendime deniliyordu. Son dönemde bu konuda çok ciddi bir bilinçlenme görüyoruz.

Elbette dünyayı tehdit eden zararlı alışkanlıklar dünyanın bütün bölgelerinde, medeni bölgelerinde ve gelişmemiş bölgelerde büyük tehdit olmaya devam ediyor. Son yıllarda önce batıdan başlayarak özellikle sigarada pasif içicilik denildi. Yani denildi ki; sen kendinle ilgili bütün değerlendirmeni yapabilirsin, zararı kendime diyebilirsin, tamam amma, başkasına zara vermeye hakkın yok.

Bu inancımıza göre kul hakkıdır, dünya hukukuna göre de suçtur. Yani karşındaki insanı yavaş yavaş öldürüyorsun, bizatihi kendine verdiği zarardan öte, topluma daha fazla zarar veriyorsun. İdeal insan, erdemli insan başkasına zarar veremez, bilinç noktamız bu olmalı.

Alkolde de aynen böyle, önce ailene, çocuklarına zararın var. İtibardan zararın var, ekonomiden zararın var, davranıştan ve üretimden zararın var. Bunu yapan topluma zararlı bir birey haline geliyor.

Zaten uyuşturucu gibi diğer tür zararlı bağımlılıklarda toplum zararı net olarak görülüyor. Bu nedenle toplumda bağımlılık yapan zararlı maddelere karşı bir bütün halinde, grup halinde mücadele edilmeli" dedi.

Ziyaret karşılıklı iyi dilek ve temennilerle sona erdi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Yeşilay Derneği Genel Başkanı Balcı'dan Vali Oğuz'a Ziyaret - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement