Yığılca'da Meslek Yüksekokulu Açılacak - Son Dakika
Güncel

Yığılca'da Meslek Yüksekokulu Açılacak

Yığılca'da, 2016-2017 eğitim-öğretim yılında Düzce Üniversitesinde meslek yüksekokulu açılacağı bildirildi.

22.03.2016 15:34

Yığılca'da, 2016-2017 eğitim-öğretim yılında Düzce Üniversitesinde meslek yüksekokulu açılacağı bildirildi.

Belediye Başkanı Muzaffer Yiğit, gazetecilere yaptığı açıklamada, Düzce Üniversitesine meslek yüksekokulu için iki farklı bina seçeneği sunulduğunu söyledi.

Yüksekokulun açılması için hiçbir problemin kalmadığını belirten Yiğit, "Okul ilk etapta arıcılık bölümü ile öğrenci alımına başlayacak. İlerleyen zamanlarda talepler ve ihtiyaçlara göre farklı bölümler de açılacak. Okulumuz açıldığı zaman ilçemiz sosyal ve ekonomik yönden ciddi bir ivme kazanacak" dedi.

Arıcılık bölümüne ilgi gösterileceğini beklediğini aktaran Yiğit, "Öğrenci potansiyeli az olan ve öğrenci sıkıntısı çeken okullar istenmeyerek de olsa kapatma durumuna geliyor. Yığılca halkının ve gençlerinin ilgi göstermesini ve ilk kayıtları Yığılcalı öğrencilerimizin yaptırmalarını istiyorum. Bu konuda her türlü desteği vermeye devam edeceğiz. Yığılca Meslek Yüksekokulundan alacakları diplomalar öğrencilerimizi çok güzel yerlere taşıyacak. Bu okulun ivme kazanması ve öğrenci potansiyelinin yükselmesi bakımından Yığılca Belediye Başkanı olarak elimizden ne geliyorsa yapacağız. Yığılca halkımızın da bu okulu sahiplenmesini istiyorum. Sahiplenilmediği takdirde söylemek bile istemiyorum ama hüsranla karşılaşabiliriz" ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Yığılca'da Meslek Yüksekokulu Açılacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement