Yılın İş İnsanları Ödül Töreni - Son Dakika
Güncel

Yılın İş İnsanları Ödül Töreni

Yılın İş İnsanları Ödül Töreni

Teliasonera: "Katılımcı, şeffaf ve çağdaş yönetişim anlayışı nedeniyle 20 yıldır Türkiye'deyiz"

16.03.2013 10:44

Ekonomist Dergisi tarafından her yıl düzenlenen Yılın İş İnsanları Ödül Töreni'nin 22'incisi bu yıl TeliaSonera ana sponsorluğunda, Bay İnşaat 42 Maslak işbirliğiyle, iş ve ekonomi dünyasının önde gelenleri, medya yöneticileri ve özel davetlilerin katılımıyla Renaissance Bosphorus otelinde gerçekleşti.

İlgiyle izlenen gecede Ekonomist'in yaptığı anket sonucuna göre zirveye çıkanlar ödüllerini aldılar. "Yılın İş İnsanı" ödülünü Doğuş Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ferit Şahenk kazanırken, TC Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı "Yılın Bürokratı" ve THY Genel Müdürü Temel Kotil de "Yılın Profesyoneli" unvanının sahibi oldular. Trendyol'un kurucusu Demet Mutlu "Yılın Kadın Girişimcisi", Simit Sarayı'nın kurucusu Abdullah Kavukçu "Yılın Erkek Girişimcisi" ve TÜSİAD Başkanlığını Muharrem Yılmaz'a devreden Ümit Boyner de "Yılın Sivil Toplum Önderi" olarak kürsüye çıktılar.

Törenin ana sponsoru olan TeliaSonera'nın Avrasya Bölgesi Başkan Yardımcısı Erim Taylanlar yaptığı konuşmada; Turkcell'in kurucu ortağı olarak 1993 yılında Türkiye'ye geldiklerini, Türkiye'nin doğuda ve batıda bölgesel bir güç olma yolunda hızla ilerlediğini vurguladı ve başarılı yönetim politikaları nedeniyle Avrasya bölgesindeki faaliyetlerini de 10 yılı aşkın bir süredir Türkiye'den yönettiklerini belirtti. Avrasya'daki şirketlerinin çoğunda Türk yöneticiler olduğunu ve önemli işlere imza attıklarının da altını çizen Taylanlar, bu kişilerin bölge hakkında deneyim ve bilgi sahibi olmalarının da ekonomik ve ticari işbirliklerinin geliştirilmesi bakımından önemli avantajlar vaat ettiğini vurguladı.

Ekonomist ve Capital Dergileri Yayın Direktörü M. Rauf Ateş, 22 yıldır bu ödülü veriyor olmanın gururunu yaşadıklarını belirterek en önemli değerlerinin insana yatırım olduğunu söyledi. Başarıyı elde etmekten daha önemli olanın o başarıyı devamlı kılmak ve geliştirmek olduğunu vurgulayan Ateş, ödül alanları tebrik etti.

Ekonomist dergisinin yayın hayatına başladığı 1991 yılından bu yana her yıl düzenlediği "Ekonomide Yılın İş İnsanları" etkinliği sonuçları 3000 e yakın iş insanı ve kanaat önderinin anket sorularına verdikleri yanıtlarla belirleniyor ve iş dünyasında büyük ilgi görüyor.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Yılın İş İnsanları Ödül Töreni - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement