Yoğun bakım ünitesine alınan anneler için modern misafirhane - - Son Dakika
Güncel

Yoğun bakım ünitesine alınan anneler için modern misafirhane -

Hakkari Devlet Hastanesinde, doğum sonrasında yoğun bakım ünitesine alınan anneler için, "Anne Misafirhanesi'' oluşturuldu.

28.02.2014 16:04

Hakkari Devlet Hastanesinde, doğum sonrasında yoğun bakım ünitesine alınan anneler için, "Anne Misafirhanesi'' oluşturuldu.

Modern bir şekilde dizayn edilerek hizmete sunulan 6 yataklı odada, baza, ortopedik yatak, dolap, buzdolabı ve televizyon bulunuyor.

Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Dr. Hakan Türk, Sağlık Müdürü Dr. İsmail Erkam Tüzgen ve Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Ayhan Sönmez, yoğun bakım ünitesinde oluşturulan misafirhaneyi gezdi.

Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Ayhan Sönmez, burada yaptığı açıklamada, annelerin doğum sonrasında daha nezih ve stressiz bir ortamda barınmalarını sağlamaya çalıştıklarını söyledi.

Hakkari halkına daha kaliteli sağlık hizmeti verme gayreti içerisinde olduklarını belirten Sönmez, şöyle dedi:

"Daha üstün hizmet anlayışıyla hastane bünyesinde ev ortamı tadında 'Anne Misafirhanesi' oluşturduk. Yeni doğum yapan annelerin, doğumun verdiği travma ve bebeklerinin yeni doğan ünitesine almasından kaynaklanan sıkıntı ve stresi en aza indirgemek için bu hizmeti vermeyi amaçladık. Böylelikle annelerimiz, kendilerini evlerinde hissederek bebeklerine daha mutlu bir şekilde bakabilecek. Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Dr. Hakan Türk'ün destekleriyle açtığımız misafirhanede annelerimizi en iyi şekilde ağırlayacağız."

- ''Anne Oteli, hamilelere umut oldu"

Özellikle kışın ulaşımın zor olduğu bölgelerdeki hamile kadınları doğumdan bir hafta önce hastaneye getirerek doğum servisinde oluşturdukları 2 yataklı "Anne Oteli"nde misafir edeceklerini kaydeden Sönmez, "Anne Oteli de hamilelere umut oldu. Annelerimizi, kışın yollar kapandığında burada ağırlayacağız. Yani annelerimizi doğum öncesi 'Anne Oteli'nde sonra da 'Anne Misafirhanesi'nde ağırlayacağız'' dedi.

Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Şebnem Şahin ise yeni doğan yoğun bakım ünitesinin hastanelerin aynası olduğunu dile getirerek, ''Hastanemiz hizmet standartlarının üstündeydi. Şimdiyse çok daha üstünde. Annelere böyle bir yer oluşturanlara teşekkür ediyorum" dedi.

Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Dr. Hakan Türk de annelere güzel bir misafirhane hazırlayan hastane yönetimine teşekkür ederek, misafirhanenin hayırlı olması dileğinde bulundu.

Yeni doğum yapan annelerden Çınar Gür ve Remziye Bor ise misafirhaneden son derece memnun olduklarını ifade ederek, "Burada evimizdeymiş gibi rahatız. Rahatlıkla yemeğimizi yiyoruz ve uyuyoruz. Anneler için böyle bir oda oluşturan hastane yönetimine teşekkür ediyoruz" diye konuştu.

Yoğun bakım ünitesine alınan anneler için modern misafirhane -
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Yoğun bakım ünitesine alınan anneler için modern misafirhane - - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement