Yolcu Otobüslerine Kış Denetimi - Son Dakika
Güncel

Yolcu Otobüslerine Kış Denetimi

Yolcu Otobüslerine Kış Denetimi

Mersin'de trafik ekipleri, otogarda yaptıkları uygulamada şehirlerarası yolcu taşımacılığı yapan otobüslerin kış koşullarına hazır olup olmadıklarını denetledi.

28.12.2013 11:44

Mersin'de trafik ekipleri, otogarda yaptıkları uygulamada şehirlerarası yolcu taşımacılığı yapan otobüslerin kış koşullarına hazır olup olmadıklarını denetledi.

Mersin Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Trafik Denetleme Şubesi ekiplerince Mersin Otogarı'nda yapılan uygulamada, şehirlerarası yolcu taşımacılığı yapan otobüs ve minibüsler tek tek durdurularak şoförlerin ehliyet ve uykusuzluk durumu, alkol durumu ve araçların teknik kontrolleri yapıldı. Ekipler özellikle yoğun yağışların, sis ve buzlanmanın olduğu güzergahlara gidecek araçlarda kış lastikleri, zincir, takoz, ilk yardım çantası ve çekme halatı gibi gereçlerin bulunup bulunmadığını da kontrol etti. Kontrollerde ayrıca yolculara, yol güvenliği ile ilgili hazırlanan broşürler dağıtıldı. Eksikleri bulunan araçlara da cezai işlem uygulandı.

Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü'nde görevli Başkomiser Murat Erdoğan, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, amaçlarının, özellikle yılbaşı öncesi ve sonrasında yolcu taşımacılığında bir hareketlilik yaşandığından, halkın daha sağlıklı ve güvenli seyahat etmesini sağlamak olduğunu söyledi. Kış aylarında hava koşullarından dolayı karayolu taşımacılığının daha da zorlaştığını belirten Erdoğan, "Şehirlerarası yolculuklarda trafik kazalarının en aza indirilmesi ve vatandaşların güvenli seyahatlerinin sağlaması büyük önem arz etmektedir" dedi. Erdoğan ayrıca, yeni yıl programına paralel olarak otogarlardaki yolcu potansiyelinin arttığını da ifade ederek, otogar denetimlerinin daha etkin ve sağlıklı yürütülebilmesi için personel takviyesi yapılacağını, terminaldeki şoför, yolcu ve yayaların bilinçlendirilmesi ve trafikteki duyarlılığın arttırılması faaliyetlerinin aralıksız sürdürüleceğini kaydetti. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Yolcu Otobüslerine Kış Denetimi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement