"Kamu Denetçiliği Kurumu Personeli Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına İlişkin Yönetmelik" Resmi Gazete'de yayımlandı.
Buna göre, 4. maddenin iki bendi, "Görevde yükselme sınavı: Bu yönetmelik hükümlerine göre görevde yükselme suretiyle atanacakların belirlenmesi amacıyla yapılan yazılı ve sözlü sınavı" ve "Unvan değişikliği sınavı: En az ortaöğretim düzeyinde mesleki veya teknik eğitim sonucu ihraz edilen unvanlara ilişkin görevlere atanabilmek için yapılan yazılı ve sözlü sınavı" şeklinde değiştirildi.
Yönetmeliğin 5. maddesinin üçüncü fıkrasının (a) bendi "Psikolog, sosyal çalışmacı, programcı, kütüphaneci, mütercim, tekniker, teknisyen" şeklinde değiştirildi. 7. maddenin birinci fıkrasının (a) bendinin alt bendinde yer alan "şef" ibaresinden sonra gelmek üzere "mühendis" ibaresi ve aynı fıkranın (b) bendinin alt bendindeki "memur" ibaresinden sonra gelecek şekilde "mütercim" ibaresi eklendi.
Söz konusu yönetmeliğin 9. maddesinin birinci fıkrasına ek bir bent ilave edildi.
Buna göre, mütercim kadrosuna atanabilmek için fakülte veya dört yıllık yüksekokulların filoloji, mütercimlik, tercümanlık bölüm mezunu olmak ya da fakülte veya dört yıllık yüksekokullardan mezun olup Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavından en az (B) düzeyinde başarılı olmak veya Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığınca (ÖSYM) bu düzeye denk kabul edilen bir belgeye sahip olmak gerekecek.
Yönetmeliğin 11. maddesinde yapılan değişiklikle, görevde yükselme ve unvan değişikliği yazılı sınavlarına ilişkin konu başlıkları, atama yapılacak görevin niteliğine göre belirlenip duyurularda yer verilecek. Yazılı sınav, kurumca yapılabilecek veya ÖSYM Başkanlığına, Milli Eğitim Bakanlığına, Türkiye ve Orta Doğu Amme İdaresi Enstitüsü Genel Müdürlüğüne ya da yükseköğretim kurumlarından birine yaptırılabilecek. Yazılı sınav, 100 tam puan üzerinden değerlendirilecek, sınavdan en az 60 puan alanlar başarılı sayılacak.
İlgili yönetmeliğin 12 ve 13. maddelerinde yapılan değişikliklerle yazılı sınavda en az 60 puan alan adaylar içinde en yüksek puan alan adaydan başlamak üzere ilan edilen kadro sayısının 5 katı aday sözlü sınava çağrılacak. Son adayla aynı puana sahip olanların tamamı sözlü sınava alınacak. Başarı puanı yazılı ve sözlü sınavların aritmetik ortalaması esas alınmak suretiyle tespit edilecek ve kurumun resmi internet sitesinde ilan edilecek. Başarı puanlarının eşit olması halinde sırasıyla hizmet süresi fazla olanlara, daha üst öğrenimi bitirmiş olanlara, üst öğrenim mezuniyet notu yüksek olanlara, öncelik verilmek suretiyle en yüksek puandan başlamak üzere başarı sıralaması belirlenecek.
Ayrıca yönetmeliğin 19. maddesinin birinci fıkrasında yapılan değişikle atanmaya hak kazanan personel, başarı sıralaması listesinin kesinleşmesine müteakip 3 ay içinde en yüksek puandan başlamak üzere belirlenen başarı sıralamasındaki başarı puanlarına göre atanacak. Görevde yükselme sınavına herhangi bir sebeple katılmayanlar ile başarısız olan veya yedeklerden 6 ay içindeki müteakip sınava ilişkin duyuruya kadar atanmamış olanlar ya da atanma haklarından herhangi bir sebeple feragat edenler, aynı unvanlı kadro veya pozisyonlara yapılacak atamalar için bu yönetmelikte öngörülen bütün usul ve esaslara tabi olacak.
Son Dakika › Güncel › Yönetmelik Değişikliği - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?