Yorgun Savaşçı Serena Finale Kaldı - Son Dakika
Güncel

Yorgun Savaşçı Serena Finale Kaldı

Yorgun Savaşçı Serena Finale Kaldı

TEB BNP Paribas WTA Championships İstanbul 2013'te teklerde ikinci finalist de belli oldu.

28.10.2013 08:34  Güncelleme: 09:40

YORGUN SAVAŞÇI SERENA FİNALDE

TEB BNP Paribas WTA Championships İstanbul 2013'te teklerde ikinci finalist de belli oldu. Dünya bir numarası Serena Williams çok zorlandığı maçta rakibi Jelena Jankovic'i 6-4, 2-6 ve 6-4 skorlarla 2-1 geride bırakarak adını finale yazdırdı ve Li Na'nın rakibi oldu. Maç 2 saat 6 dakika sürdü.

Maçın ilk setinde yaşanan 4-4'lük eşitlik sonrası Williams, rakibinin servisini kırıp sonrasında kendi servis oyununa tutunarak seti 6-4 ile kazandı. İkinci sette ise bir hayli yorgun olduğu gözlenen Williams, seti Jankovic'e kaptırdı. Üçüncü set ise büyük heyecana sahne olurken, Williams oyunun kırılma anlarında daha az hata yapan taraf oldu ve seti 6-4 kazanarak finale yükseldi.

Yarın 17.00'da oynanacak tekler finalinde karşılaşacak Williams ve Li Na, turnuvada şu ana kadar oynadıkları 4 maçı da kazandı. WTA turunun en yaşlı iki oyuncusunun (Williams, 32 yaş – Li Na 31 yaş) şu ana kadar karşılıklı yaptıkları maçlarda 9-1 Williams'ın üstünlüğü bulunuyor.

Maç sonrası oyuncuların açıklamaları ise:

Serena Williams

Bugünkü yorgunluğumun nedeni bir sakatlık değil. Sanki bir duvara toslamış gibi hissettim. Çok yorgundum öyle ki ayakta bile zor durdum. Bu sene çok fazla maça çıktım. Fiziksel olarak yorgundum bacaklarım hareket etmedi, kortta hızlı hareket edemedim. Sene içerisinde çok şey yapınca sanırım bir şekilde acısı sizden çıkıyor. Maçın sonunda, maçta kalabilmek için çok çalıştım ve bacaklarımı toplara yetişmek için zorladım. Kendime sadece savaşmam gerektiğini söyledim o dakikalarda puan almak ve winner'lar için savaştım. Dün gece otel odamda yatarken bir anda bir şey oldu. Gerçek anlamda bir duvara toslamış gibi hissettim. O andan beri çok az enerjim var. Bugün antrenmanda bile çok zorlandım. Bu sene çok sayıda maça çıktım. Bu kadar uzun süre istikrarlı bir şekilde oyun oynamak çok zor. Yarın için bakacağım; kesinlikle bugün dinleneceğim. Yine de bugün bu yorgunluğa rağmen ayakta kalabildiğim için gurur duyuyorum kendimle. Li Na burada çok iyi oynuyor sahada çok iyi hareket ediyor. Ama yarınki maça hazır olacağımı düşünüyorum; başka seçeneğim yok. Kariyerimde bu sene olduğu kadar fazla maça çıkmadım. Bu kadar fazla maç yapmamın tek motivasyon kaynağı kaybetmeyi sevmiyorum, bu yüzden çok fazla maça çıkıyorum çünkü maçları kazanıyorum.

Jelena Jankovic

Serena maç içerisinde gel-gitler yaşasa da beni bu ilgilendirmedi, kendi oyunma odaklandım. Yine de genel olarak bu turnuvadan keyif aldım. Bugünkü maçta Serena bazen hızlı bazen de yavaş servisler attı, bu durumda konsantre olmak benim için zor oldu. Yine de dediğim gibi oyunuma konsantre olmak benim için önemli olandı. Üçüncü sette bir ara 5-1 öne geçti, geri gelmeme rağmen seti 6-4 kaybettim. Serena yenerken büyük servisler atıyor kaybederken daha yavaş servisler atıyor. Bir oyuncu olarak buna dikkat etmeniz lazım. Onunla daha once de karşılaştım bunu yaptığını biliyorum; bu ya onun oyun stili ya da bana karşı böyle yapıyor, bilmiyorum. Serena dünya bir numarası ve çok iyi oynuyor bence uzak ara en iyi oyuncu bu noktada olmayı hakediyor.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Yorgun Savaşçı Serena Finale Kaldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement