Yüksel Aksu'nun Ustalığı Resmileşti - Son Dakika
Güncel

Yüksel Aksu'nun Ustalığı Resmileşti

Yüksel Aksu\'nun Ustalığı Resmileşti

Bir usta-çırak ilişkisini anlatan İFTARLIK GAZOZ film ekibinin katılımıyla Anadolu gezileri ve üniversite söyleşilerine, ustalığın ana yurdu, Ahi Evran Veli'nin şehri Kırşehir ile devam etti.

01.03.2016 14:20  Güncelleme: 14:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

UNESCO tarafından TÜRKİYE'NİN YAŞAYAN HAZİNESİ olarak kabul gören AHİ BABA Mustafa Karagüllü tarafından ustalık kuşağı takılan Yüksel Aksu, İftarlık Gazoz'un Anadolu özel gösterimleri için gittiği Kırşehir'de ustaların ustası ile özel bir buluşma gerçekleştirdi.

Yönetmen Yüksel Aksu, Yapımcı Elif Dağdeviren, oyuncular Okan Avcı ve Ümmü Putgül, 29 Şubat'ta iki söyleşi için ama daha da ötesi filme de ruhunu veren usta-çırak ilişkisinin teşekkürü için Kırşehir'deydi.

Türkiye'nin en özel illerinden biri olan Ahi Evran Veli, Hacı Bektaş Veli, Yunus Emre, Neşet Ertaş, Aşıkpaşa gibi tarihe iz bırakmış erenlerini, ozanlarını, düşünce insanlarını yetiştiren, dünyanın ilk astronomi merkezinin olduğu 5000 yıllık kültürün topraklarının ev sahibi Kırşehir tüm ekipte derin bir hayranlık bıraktı.

Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci'nin desteklediği etkinlikler; Kırşehirliler Vakfı İstanbul Başkanı Ayşe Çağlayan ve Kırşehirliler Vakfı Kadın Komisyonu Başkanı Av. Sevilay Aslan Dirliktutan'ın organizasyonuyla gerçekleşti.

Güne Hacı Bektaşi Veli Türbesi'ni ziyaret ederek başlayan ekip, Kırşehir Büyükşehir Belediyesi'ne geçti. Ardından AHİLİK ve Esnaf Kültürünü Araştırma Merkezi ve Turizm Derneği Başkanı Ahi Baba Mustafa Karagüllü ve eşi İsmet Sevinç Karagüllü ziyaret edilerek, doyumsuz bir sohbet gerçekleştirildi. İFTARLIK GAZOZ'un İstanbul galasına katılarak Yüksel Aksu'ya; AHİLİK geleneğinde mesleğinin inceliklerine sahip, maharetli, ahlaklı, faziletli olan kalfaların törenle kuşandığı şed kuşatan Karagüllü, Aksu ile tekrar yan yana geldiği için çok sevindiğini belirtti.

Kırşehir Kültür ve Turizm Müdürü Yıldız Eraslan'ın eşliğinde Ahi Evran Cami ve Türbesi, tarihin ilk astronomi merkezi olarak kabul edilen Cacabey Medresesi ve yeni açılan Ramada Oteli'nin Termal Spa'sı ziyaret edildi. Ağalar Konağı'nda onurlarına verilen yemek sırasında Neşet Ertaş'ın akrabaları tarafından icra edilen Kırşehir türkülerini dinleyen, son olarak da ünlü ozan Neşet Ertaş'ın mezarını ziyaret eden İFTARLIK GAZOZ ekibi buradan Ahi Evren Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi'ne geçti.

Kırşehir'in İFTARLIK GAZOZ sevgisi

Kırşehir Ahi Avran Üniversitesi öğrencilerinin büyük bir katılım gösterdiği söyleşide, yaklaşık 400 kişilik salonda boş yer yoktu. Cem Yılmaz'ın yurt dışında olduğu için katılamadığı ama selamlarını ilettiği öğrenciler, Elif Dağdeviren ve Yüksel Aksu'dan bir Kırşehir filmi yapılması için de söz aldılar. Kırşehir'de karşılaştıkları bin yılların kültürü ve bunun şehirdeki izleri, şehrin ve insanlarının güzelliği, misafirperverliği ile ciddi bir sürprizle karşılaştığını ifade eden ekip, buranın bir çok edebiyat eserine evsahipliği yapması gerektiğini ifade ettiler.

Üniversite söyleşisinin hemen arkasından Kırşehir Klas Sineması'da geçen ekip, Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci ve ailesinin de katılımı ile seyredilen filmin bitiminde dakikalarca ayakta alkışlandı.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Yüksel Aksu'nun Ustalığı Resmileşti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement