Yurt Talebinde Bulunan Öğrencilerden Vali Toprak'a Ziyaret - Son Dakika
Güncel

Yurt Talebinde Bulunan Öğrencilerden Vali Toprak'a Ziyaret

Yurt Talebinde Bulunan Öğrencilerden Vali Toprak\'a Ziyaret

Malatya Valisi Mustafa Toprak, Kredi ve Yurtlar Kurumuna ait yurtlara yerleşemeyen, özel yurtlardan çeşitli sebeplerden dolayı ayrılmak zorunda kalan ve yurt talebinde bulunan kız öğrenciler ile görüştü.

06.10.2016 17:16

Malatya Valisi Mustafa Toprak, Kredi ve Yurtlar Kurumuna ait yurtlara yerleşemeyen, özel yurtlardan çeşitli sebeplerden dolayı ayrılmak zorunda kalan ve yurt talebinde bulunan kız öğrenciler ile görüştü.

Valilikten yapılan yazılı açıklamaya göre, yurt talebinde bulunan bazı öğrenciler Vali Toprak'ı makamında ziyaret ederek sorunlarını dile getirip kendisinden sorunlarının çözümü konusunda talepte bulundu.

Toprak, kiralanan yurtlarda daha önce kalan öğrencilerin değişim nedeniyle mağdur olmamaları yönünde öğrencilerin sorunlarına çözüm bulmak amacıyla Vali Yardımcısı Miktat Alan, Kredi ve Yurtlar Kurumu Bölge Müdürü Ebubekir Kayhan İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tatlı ve öğrenci yurdu yetkilileriyle bir toplantı gerçekleştirdi.

Toplantıda sorunun çözümü konusunda İl Milli Eğitim Müdürü Tatlı, kendilerine bağlı yurtlarda bu öğrencileri geçici olarak barınmalarını sağlayabileceklerini aktardı.

Kredi ve Yurtlar Kurumu Bölge Müdürü Kayhan da bu süre zarfında asıl ve yedek kontenjan öğrencilerinin yerleştirme işlemlerinin ardından bu öğrencilerinde yurtlara yerleştirilmeleri amacıyla çalışmalarını sürdüreceklerini ve soruna çözüm bulacaklarını kaydetti.

Toprak, Alan'dan da konunun takipçisi ve koordinasyonu konusunda çalışmaları takip etmesini istedi.

Toplantı sonrası öğrencilerle görüşen Toprak, öğrencileri geçici olarak Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı yurtlarda misafir edeceklerini, ardından da kalıcı çözüm amacı ile kontenjan doğrultusunda yurtlara yerleştirileceklerini ifade etti.

Kentte hiçbir kız öğrencinin yurt konusunda mağdur edilmeyeceğini belirten Toprak, kendilerinin eğitim öğretimlerine başarılı bir şekilde devam etmelerini ve buna benzer sorunlarının çözümü konusunda her zaman yardımcı olacağını dile getirdi.

Kız öğrenciler, Toprak'a teşekkür etti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Yurt Talebinde Bulunan Öğrencilerden Vali Toprak'a Ziyaret - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement