Edirne'de Kar Yağışı - Son Dakika
Son Dakika Logo

Edirne'de Kar Yağışı

Edirne\'de Kar Yağışı
10.03.2014 12:35  Güncelleme: 12:34

Edirne'nin yüksek kesimlerinde kar yağışı etkili olmaya başladı.

Edirne'nin yüksek kesimlerinde kar yağışı etkili olmaya başladı.

Balkanlar'dan gelen soğuk ve yağışlı havanın etkisiyle sabah saatlerinde yüksek kesimlerde başlayan kar yağışı zaman zaman etkisini artırıyor. Kar yağışı Bulgaristan sınırındaki yerleşim yerlerinde ve Hamzabeyli Sınır Kapısı'nda etkisini gösteriyor.

Ulaşımda herhangi bir olumsuzluğa neden olmayan kar yağışı nedeniyle, yüksek kesimlerde kar kalınlığı yaklaşık 10 santimetreye ulaştı. Kent merkezinde ise kar yağışı etkili olmadı. Kısa süre yağan kar, zeminin ıslak olması nedeniyle tutmadı.

Çiftçi endişeli

Kar yağışının etkili olduğu Hamzabeyli köyü çiftçileri, tarlalardaki buğdayların üzerine daha fazla kar yağması durumunda ekinlerin kar altında kalarak çürüyebileceği endişesinin taşıdıklarını söyledi.

Meteoroloji yetkilileri ise hava sıcaklığının 2,5 derece ölçüldüğü kentte, yağışların yarına dek, yüksek kesimlerde kar, kent merkezinde ise karla karışık yağmur şeklinde devam edeceğini kaydetti. - Edirne

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Edirne'de Kar Yağışı - Son Dakika


Advertisement