Yusuf Özkan Özburun ile İlim Risalesi - Son Dakika
Güncel

Yusuf Özkan Özburun ile İlim Risalesi

Yusuf Özkan Özburun ile İlim Risalesi

Sosyolog Yusuf Özkan Özburun, "İmam Gazali İlim Risalesi" konusunda söyleşide bulundu.

22.02.2012 13:12

Kartepe Belediyesi'nin Kocaeli Büyükşehir Belediyesi işbirliğinde düzenlediği kültür sanat etkinlikleri kapsamında Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi'nde gerçekleşen "Her ay bir alim bir eser" adlı programda Sosyolog Yusuf Özkan Özburun, "İmam Gazali İlim Risalesi" konusunda söyleşide bulundu.

Hikmet, irfan ve hakikatin peşinden giden İmam Gazali'nin "İlim Risalesi", ile kişilerin aklına ve gönüllerin karanlık köşelerine ışık tutan sohbette Sosyolog Yusuf Özkan Özburun Kartepelilerle bir araya geldi. Kartepe Belediyesi meclis üyeleri, sivil toplum örgütü temsilcileri ve öğretmenlerin ilgi gösterdiği söyleşide 40 Alim 40 eser projesinin ilk adımında "İlim Gazali İlim Risalesi" ele alındı.

Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi'nde ki söyleşide Sosyolog Özburun, İlim âlim ve alim olan Allah'ın eserleriyle tanımak ve onu eserleriyle bilmek gerektiğini ifade etti. Özburun, söyleşide İmam Gazali'nin İlim konusuna bakışı ve konuyla ilgili tanımlamalarına yer verildiği sohbetinde, bir yazarı tanımanın yolunun onun ruh kıvrımlarında dolaşmakla olabileceğini söyleyerek, Allah'ı tanımanın da onun eserlerini tanımaktan ve okumaktan geçtiğini ifade etti.

Özburun, "Allah'ı sevmek de, Allah'ı tanımak ve bilmekten geçer. İnsan tanımadığı, bilmediği birini sevmek zorunda, meta zori bırakılıyor. İlim, marifet, muhabbet içinde olarak tanımak ve bilmek gerekli onun için Gazali gibi ilim adamı alimlerin risalelerini tefsirlerini iyi okuyup anlamalıyız" dedi. Özburun, geçmişte ilim adamlarının ilim için uzun yolculuklara çıktığını hatırlattığı söyleşide şimdi teknoloji iliminin kişileri gerçeği kitaptan okumaktan alıkoyduğunu kaydetti. Söyleşi konukların sorulara yanıt bulması ardından son buldu.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Yusuf Özkan Özburun ile İlim Risalesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement