Zararlılarla Mücadele İçin Doğaya Keklik Saldılar - Son Dakika
Son Dakika Logo

Zararlılarla Mücadele İçin Doğaya Keklik Saldılar

31.07.2013 13:17

Amasya Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri, orman zararlıları ile mücadele ve doğal yaşamı destekleme çalışmaları kapsamında doğaya keklik saldı Bölge Müdürü Sarı: "Son 5 yılda 17 bin 700 keklik salımı yaptık"

Amasya Orman Bölge Müdürü Yaşar Sarı, son 5 yılda kurum olarak doğaya 17 bin 700 keklik saldıklarını söyledi.

Sarı, beraberindeki kurum yöneticileriyle merkeze bağlı Ziyaret Göleti yakınlarında düzenlenen keklik salım törenine katıldı. Burada gazetecilere açıklama yapan Sarı, ormanda popülasyonu azalan kekliklerin sayısını artırmayı amaçladıklarını belirtti.

Kekliklerin orman zararlıları ile mücadelede etkin görev yaptığını vurgulayan Sarı, şöyle devam etti:

"Bu yıl Amasya'da 4 bin 350 adet keklik salındı. Son 5 yılda ise 17 bin 700 keklik salımı yaptık. Burada da 700 kekliği doğaya bırakacağız. Bu tür çalışmalarla doğal dengenin sağlanmasına katkı yapıyoruz. Keklikler özellikle zararlı böceklerin lavralarını, tırtıllarını ve erginlerini yiyerek doğal dengeye fayda sağlıyor. Ayrıca kene popülasyonunu da azaltıyorlar."

Sarı, orman zararlıları dışında orman yangınları ile mücadeleyi de etkin olarak sürdürdüklerini dile getirerek, "Orman yangınları konusunda son derece hassas bir dönemden geçiyoruz. Yangınlara karşı da duyarlı ve bilinçli bir şekilde mücadele ediyoruz" dedi.

Konuşmaların ardından doğaya 700 keklik salındı. - Amasya

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Zararlılarla Mücadele İçin Doğaya Keklik Saldılar - Son Dakika


Advertisement