Üretime dayalı eğitim sistemi hedefiyle geliştirilen ve Wi-Fi üzerinden okul ağına bağlı olan 3D yazıcılar, sınıflardaki akıllı tahtalara da bağlı olarak çalışabiliyor. Ders esnasında tahtaya çizilen herhangi bir nesne veya tahtada anlatılan bir ders konusunun çıktısı o an 3D yazıcılara gönderilebiliyor.
Türkiye'nin 3 boyutlu yazıcı markası Zaxe, eğitim sektörünü ve 3D yazıcı teknolojisini birleştirdiği Zaxe Lab'ların ilkini Eyüboğlu Eğitim Kurumları'na kurdu. Tüketici değil üretici bir nesil yetiştirmek için geliştiren projede 3 boyutlu yazıcı laboratuvarı sayesinde çocuklar henüz orta öğretimdeyken bile kendi tasarımlarını üretebilecekler.
MEB Eğitim Teknolojileri Zirvesi'nde de 3 boyutlu yazıcıların eğitim alanındaki önemi üzerine sunum yapan Zaxe Türkiye, Eyüboğlu okulları ile başlayan projeyi, Türkiye'nin bir çok okulunda yaygınlaştırmak istediğini belirtiyor.
Eyüboğlu Eğitim Kurumları'nın toplamda 3 ayrı kampüsüne ( Çamlıca, Kemerburgaz, Burçak Eyüboğlu-Ataşehir) kurulan 3D yazıcı laboratuvarları öğrencilerin Tasarım&Teknoloji derslerinde ve Maker Kulüpleri'nde kullanılmaya başladı.
Wi-Fi üzerinden okul ağına bağlı olan 3D yazıcılar aynı zamanda sınıflardaki akıllı tahtalara da bağlı olarak çalışabiliyor. Öğretmenler uzaktan erişim sağladıkları Zaxe 3D yazıcılarının, okulun neresinde olurlarsa olsunlar, baskı durumlarını gözlemleyebilecek, uzaktan erişimle baskı gönderebilecekler. Ayrıca akıllı tahtalarla olan bağlantıları sayesinde, ders esnasında tahtaya çizilen herhangi bir nesneyi veya tahtada anlatılan bir ders konusunun çıktısı o an 3D yazıcılara gönderilebilecek.
NSM, Uluslararası Eğitim Teknolojileri Topluluğu'na göre 5 sene içerisinde, 3D yazıcılar, nesnelerin interneti ve oyunlaştırma STEM kapsamında eğitim teknolojileri içinde yerini alacak. Bu 3 teknolojiyi tek çatı altında toplayan proje olan Zaxe Lab, müfredat hazırlama ve içerik konularında da okullara destek oluyor.
Motivasyonun eğitimde çok önemli bir yeri olduğunu belirten Zaxe firması kurucu ortaklarından Serhat Özperçin 'Matematik, Fizik, Kimya, Biyoloji ve Tarih gibi derslerin hepsini kapsayan bir müfredat içeriği üzerine çalışıyoruz. Tüm derslerin saha kullanım alanlarını kapsayan, tasarıma, mühendisliğe ve üretime dayalı bir eğitim sistemini 3D yazıcılar ile sağlayabilirsiniz. Okul çağındaki öğrenciler sahaya atılmadan önce kendi tasarımlarını üretebilecek, inovasyon ve üretimle okul çağında tanışacaklar. Ayrıca kendi tasarımınızı elinize aldığınız zaman yasadığınız motivasyon ve öğrenme isteği çok önemli, bunun eğitimdeki etkisinin çok büyük olacağını inanıyoruz. Dünyanın konuştuğu ve üretim devriminin başındaki hareket olan Maker Hareketi kapsamında, 3D yazıcıların önemi ve yeri çok büyük' dedi.
Son Dakika › Güncel › Zaxe, Eyüboğlu Eğitim Kurumlarına 3D Yazıcı Laboratuvarı Kurdu - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?