"Zeka Oyunları Dersi" - Son Dakika
Güncel

"Zeka Oyunları Dersi"

"Zeka Oyunları Dersi"

Bu yıl ilk kez seçmeli ders olan "Zeka Oyunları Dersi" müfredatına göre yenilenen "akıl oyunları dergisi" çıktı.

13.11.2012 10:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

"İçeriği Türk Beyin Takımı tarafından hazırlanan Zeka Oyunları Dersi'ni seçen öğrenciler, güncellenen Akıl Oyunları Dergisi'nde dersin içeriğine uygun pek çok zeka oyunu bulabilecekler."

Bu yıl ilk kez ortaokullarda seçmeli ders olarak belirlenen Zeka Oyunları Dersi, Türkiye genelinde 115.000'den fazla öğrenci tarafından tercih edildi. Çocukların zeka gelişimini destekleyecek olan Zeka Oyunları Dersi; akıl oyunları, işlem oyunları, strateji oyunları, zeka oyunları, sözcük ve mantık oyunları, mekanik oyunlar ünite başlıkları altında işlenecek.

Zeka Oyunları Dersi müfredatını Türk Beyin Takımı üyelerinden oluşan Akıl Oyunları Dergisi ekibi hazırladı. Akıl Oyunları Dergisi'nin 79. sayısı geçtiğimiz günlerde bu dersin müfredatına uygun olarak hazırlanıp yayımlandı. Bu dersi seçen öğrenciler, dersin içeriğine uygun pek çok zeka oyunu sorusunu derginin yeni sayısında bulabilecekler.

Bu yıl öncelikle 5. sınıf öğrencileri tarafından seçilebilen Zeka Oyunları Dersi, önümüzdeki yıllarda da 6., 7. ve 8. sınıflar için daha ileri seviyelerde kademeli olarak geliştirilecek.

Akıl Oyunları Dergisi ve Türk Beyin Takımı(TBT), yıllardır ülkemizde zekâ oyunları kültürünün yaygınlaşması için çeşitli faaliyetlerde bulunuyor. Aynı zamanda Dünya Zekâ Oyunları Federasyonu Türkiye Temsilcisi olan Akıl Oyunları Yayıncılık, 2003'ten bu yana zekâ oyunları içerikli dergiler ve kitaplar yayımlıyor.

Zeka Oyunları ders içeriğini hazırlayan Türk Beyin Takımı, dünya zekâ oyunları literatürüne de onlarca yeni oyun katmış olan bir ekipten oluşuyor. Türk Beyin Takımı her yıl ulusal veya il bazında akıl oyunları yarışmaları düzenlemenin yanında pek çok okulda hem öğrencilere hem de öğretmenlere zeka oyunları eğitimleri ve seminerleri veriyor.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel 'Zeka Oyunları Dersi' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement