Zeynep Cemali Edebiyat Günü'nde Geleceğin Yayıncılığı Tartışılacak - Son Dakika
Güncel

Zeynep Cemali Edebiyat Günü'nde Geleceğin Yayıncılığı Tartışılacak

Zeynep Cemali Edebiyat Günü\'nde Geleceğin Yayıncılığı Tartışılacak

Canon, Türkiye'nin tek yıllık yayıncılık konferansı olan 'Zeynep Cemali Edebiyat Günü'ne katılıyor.

26.09.2017 13:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

30 Eylül Cumartesi günü, 7. kez Haliç'te Kadir Has Üniversitesi'nde düzenlenecek olan ve yayıncılık sektörünün yanı sıra okurla kitapları buluşturan tüm paydaşları da bir araya getiren Zeynep Cemali Edebiyat Günü'nde Canon ilk kez yer alacak. Konferansa konuşmacı olarak katılacak olan Canon Eurasia Profesyonel Baskı Grubu Satış Müdürü İbrahim Aydoğan "Geleceğin Kitap Teknolojisi" konusuna odaklanarak geleceğin kitabı, geleceğin yayınları ve dijital baskının avantajları üzerine görüşlerini paylaşacak.

KİTAPLAR STOKTA ÇÜRÜMEYECEK

Canon'un dijital baskı makinelerinde siyah-beyaz ve renkli kitaplar ofset kalitesinde basılabilirken, az adetli işler ofsete göre daha uygun maliyetlerde üretiliyor. Ofset teknolojisi ile basılmış ihtiyaç fazlası ve yüksek adetli kitapların önemli miktarı stoklarda bekleyerek yıpranıyor, eskiyor ya da hurda kağıt fiyatına yıllar sonra satılarak yayıncılara gizli bir maliyet doğuruyor. Aydoğan'ın dijital baskı teknolojisi ile istenmeyen bu gibi durumların nasıl ortadan kaldırılabileceğini anlatacağı tam günlük konferansa; edebiyatçılar, yayıncılar, editörler, çevirmenler, illüstratörler, tasarımcılar, akademisyenler, telif ajansları, kitapçılar, dağıtımcılar, sivil toplum kuruluşları, kütüphaneler ve medyadan yetkililer katılacak.

Günışığı Kitaplığı tarafından düzenlenen ve 2011 yılından bugüne gelenekselleşen tam günlük konferansta bugüne dek ele alınan önemli başlıklardan bazıları arasında; anadil ve edebiyat, sansür ve oto sansür, edebiyat eleştirisi, yaratıcı yazarlık ve okurluk, edebiyat yayıncılığında türler, editörlük, gençlik edebiyatı, çeviri ve çevirmenlik, kitap tasarımı ve illüstrasyon, dijital yayıncılık, kitabın satış süreçleri, yayıncılık verileri, teknolojik ve yasal gelişmeler, yurtiçi ve yurtdışı fuarlar, geleneksel ve yeni medyada edebiyat bulunuyor.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Zeynep Cemali Edebiyat Günü'nde Geleceğin Yayıncılığı Tartışılacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement