Zigana'da kayak sezonu başladı - - Son Dakika
Güncel

Zigana'da kayak sezonu başladı -

Zigana\'da kayak sezonu başladı -

Gümüşhane Valisi Yusuf Mayda, "Herhangi bir üzücü olaya yol açılmaması açısından bütün sporcularımıza, kayakçılarımıza önlemleri aldıktan sonra spor yapmalarını tavsiye ediyorum" dedi.

15.12.2013 10:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gümüşhane Valisi Yusuf Mayda, "Herhangi bir üzücü olaya yol açılmaması açısından bütün sporcularımıza, kayakçılarımıza önlemleri aldıktan sonra spor yapmalarını tavsiye ediyorum" dedi.

Vali Mayda, Gümüşhane- Trabzon il sınırındaki 2100 rakımlı Zigana Dağı'ndaki Gümüşkayak Tesisleri'nde incelemede bulundu.

Tesis ve kayak pisti hakkında yetkililerden bilgi alan Vali Mayda, gazetecilere yaptığı açıklamada, hafta başından itibaren etkili olan kar yağışı ile Gümüşhane-Trabzon il sınırında yer alan 2100 rakımlı Zigana Dağı'ndaki Gümüşkayak tesislerinde kayak sezonunun başladığını belirtti.

Tesislerde 600 metrelik teleski mekanik tesisi bulunduğunu ifade eden Vali Mayda, şöyle konuştu:

"Burada saatte 850 kişiye hizmet veriliyor. Mevsimin ilk karı şu an itibarıyla düşmüş bulunmaktadır. Gerekli altyapı çalışmaları daha önce yapılmış olduğundan herhangi bir sorunla karşılaşmadık. Yağan karla zemin daha da sertleşmiş olacak. Şu anda kayak yapmaya elverişli ve sporcularımız da bu güzel zeminde kayak yapıyor. Bütün kayakseverleri Zigana'ya hem eğlenmeye hem spor yapmaya hem de kaynaşmaya bekliyoruz."

Gümüşhane'nin eski yerleşim yeri olan Süleymaniye Kış Turizm Merkezi'ni de faaliyete geçirmeyi planladıklarını dile getiren Mayda, "Oranın da faaliyete geçmesiyle sadece ülkemizden değil, dünyanın her yerinden insanları bölgemize bekliyor, onları misafir etmek istiyoruz" ifadesini kullandı.

- Kar şenlikleri bu yıl da yapılacak

Vali Mayda, Gümüşhane'de geleneksel hale gelen Zigana Kar Şenlikleri'nin bu yıl da yapılacağını kaydederek, "Geçen yıl kar olmadığı için şenliğimiz iptal edilmişti. Bu yıl şenliğimizi gerçekleştireceğiz. Hem Gümüşhane'den katılımcılar hem de çevre illerden gelecek misafirlerimizle kar şenliklerimizi gerçekleştireceğiz" dedi.

- Çığda ölen 10 dağcı anılacak

Mayda, 2009 yılında Zigana'da meydana gelen çığda hayatını kaybeden 10 dağcı için 25 Ocak 2014'de anma töreni düzenleneceğini söyledi.

Sporla sağlıklı vücuda sahip olmanın hedeflendiğini belirten Mayda, sözlerini şöyle tamamladı:

"Sporu yaparken risklerden ve tehlikelerden uzak durmamız gerekmektedir. Kar sporunun en büyük tehlikesi çığdır. Çığa yönelik her türlü tedbirin alınması ve uyarılara riayet edilmesi gerekiyor. Herhangi bir üzücü olaya yol açılmaması açısından bütün sporcularımıza, kayakçılarımıza önlemleri aldıktan sonra spor yapmalarını tavsiye ediyorum."

Mayda, kayak motoru da kullanarak pistte incelemede bulundu.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Zigana'da kayak sezonu başladı - - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement