Zirve Yayınevi Davası - Son Dakika
Güncel

Zirve Yayınevi Davası

Zirve Yayınevi Davası

Zirve Yayınevi davasının 48.duruşması sona erdi.

13.11.2012 18:45

Zirve Yayınevi davasının 48. duruşması sona erdi. Tutuklu sanık Haydar Yeşil'in savunmasına yarın devam edilecek.

Malatya 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada, tutuklu sanık Haydar Yeşil'in savunmasına devam edildi. Yeşil, misyonerlikle ilgili bilgi toplamanın kendilerine verilmiş olan bir görev olduğunu savunarak, "Misyonerlik faaliyetleriyle ilgili bilgi toplama görevi bana ve şubeye verilmiştir. Bilgi, Mehmet Ülger ya da ben istedim diye değil, görev verildiği için toplanmıştır. Ama iddianamede insafsızca suçlanmaktayız. Misyonerlik faaliyetleri gösteren Zirve Yayınevi ile ilgili bilgi toplattım. Bu suç ise suçumu kabul ediyorum. Biz keyfe keder bilgi toplamadık. Bu tüm istihbarat birimlerine verilmiş olan görevlerden bir tanesidir" diye konuştu.

Yeşil, Zirve Yayınevi'nin Malatya merkezde olmasına rağmen jandarma bölgelerinde de faaliyet gösterdiğini iddia etti. İstihbarat ödeneğinden sahte imzayla para aldığı iddiasının gerçeği yansıtmadığını ileri süren Yeşil, "İstihbarat ödeneğinde her ayın sonunda yapılan ödemelerle ilgili bilanço hazırlanır. Bu bilançolar denetlenir. Sahte imzayla istihbarat ödeneğinden para almadım" ifadelerini kullandı.

Gizli tanık ve sanık İlker Çınar'ın iddialarının iddianameye yazıldığını öne süren Yeşil, "Malatya İl Jandarma Komutanlığı'nca, savcılığın istediği belgeler hariç Zirve Yayınevi ile ilgili Malatya 3. Ağır Ceza Mahkemesi'ne hiçbir belge ve rapor gönderilmemiştir" dedi. Yeşil, hiçbir konuda dezenformasyon yapmadığını savunarak, haklarında dezenformasyon yapıldığını ileri sürdü.

Yeşil'in savunmasına yarın görüşülecek olan duruşmada devam edilecek. - MALATYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Zirve Yayınevi Davası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement