Zirve Yayınevi Davası'nda 57. Duruşma - Son Dakika
Güncel

Zirve Yayınevi Davası'nda 57. Duruşma

Zirve Yayınevi Davası\'nda 57. Duruşma

Zirve Yayınevi'nde 3 kişinin öldürülmesi ile ilgili davanın 57. duruşmasında sanık savunmalarının alınmalarına devam edildi.

04.03.2013 15:24  Güncelleme: 15:36

Zireve Yayınevi'nde 1'i Alman 3 kişinin öldürülmesi ile ilgili davaın bugünkü 57'nci duruşmasında sanık savunmalarının alınmalarına devam edildi.

Tutuklu sanıklar bu sabah yoğun güvenlik önlemleri arasında adliye binasına getirildi. Malatya 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya sanık avukatları, müdahil avukatlar ve öldürülen Alman vatandaşı Tilmann Geske'nin eşi Susanne Geske de katıldı. Duruşmanın başında söz isteyen tutuklu sanıklardan Emre Günaydın, bugün cezaevinde görüş günü olduğunu ve bu nedenle izin istediğini söyledi. Mahkeme heyeti, bunun üzerine Günaydın'a izin verilerek cezaevine gönderilmesini kararlaştırdı.

Geçen duruşmada Genelkurmay Başkanlığı ve Özel Kuvvetler Komutanlığı'ndan Zirve Yayınevi iddianamesinde adı geçen 'Beyaz ve Siyah Kuvvetler'in varlığına ilişkin belge ve ifadelerin istendiğini belirten Mahkeme Başkanı Hayrettin Kısa henüz cevap yazısı gelmediğini belirtti. Duruşmada tutuklu sanıklardan öğretim görevlisi Ruhi Abat'ın savunmasına devam edildi. Abat, savunmasının başında, Zirve Yayınevi davasında ek iddianameyi hazırlayan Cumhuriyet savcısı İsmail Aksoy'un soruşturmadan el çektirilmesini istedi. Geçmiş dönemde bazı gazetelerde yer alan misyonerlikle ilgili haber kupürleri mahkemeye sunan Ruhi Abat, dava üzerinde oynandığını, genetiğinin değiştirildiğini, davanın tanığı ve sanığı İlker Çınar'ın bazı ifadelerinin kendisindeki gazete arşivleriyle örtüştüğünü ileri sürdü. İlker Çınar'ın manipülasyon yaptığını iddia eden Abat, "Çınar ekonomik durumu manipüle edilerek bu ifadeleri vermiştir" dedi.

Sanık öğretim görevlisi Ruhi Abat, Zirve Yayınevi'nde işlenen cinayetlerle ilgili daha önceden bilgisi olması halinde kendini feda ederek beni önleyebileceğini anlatırken, "Cinayetlerde zerre kadar rolüm varsa, benim ölümüm de, Zirve Yayınevi'nde öldürülenler kadar kötü olsun" diye konuştu. Abat, ayrıca İnönü Üniversitesi eski rektörü ve halen Ergenekon Davası tutuklu sanıklarından Prof.Dr. Fatih Hilmioğlu ile aynı dönemde üniversitede çalıştığını belirtti. Ruhi Abat, Prof.Dr, Hilmioğlu'nun döneminde İlahiyat Fakültesi'ne öğrenci alınmadığını ifade etti. Prof.Dr. Hilmioğlu'nun kendilerinin üniversiteden köklerini kazımakla uğraştığını ileri süren Abat, "Şimdi ise Hilmioğlu ile ben aynı davada yargılanıyoruz" dedi. Abat'ın savunması ardından mahkeme heyeti duruşmaya öğle arası verdi. - Malatya

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Zirve Yayınevi Davası'nda 57. Duruşma - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement