Zonguldak'ta Fetö/pdy Davası - Son Dakika
Güncel

Zonguldak'ta Fetö/pdy Davası

Zonguldak\'ta Fetö/pdy Davası

Zonguldak'ta, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında, 24'ü tutuklu 69 sanık ile aralarında terör örgütü elebaşı Fetullah Gülen'in de bulunduğu firari 15 sanık hakkında ağırlaştırılmış müebbet ile çeşitli sürelerde hapis cezası istemiyle açılan...

30.06.2017 23:38

Zonguldak'ta, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında, 24'ü tutuklu 69 sanık ile aralarında terör örgütü elebaşı Fetullah Gülen'in de bulunduğu firari 15 sanık hakkında ağırlaştırılmış müebbet ile çeşitli sürelerde hapis cezası istemiyle açılan davanın görülmesine devam edildi.

Zonguldak 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, 24'ü tutuklu 69 sanık ve avukatları katıldı.

Tutuklu sanıklardan Ramazan A. savunmasında, yapının içerisine devletine ve milletine hizmet etmek amacıyla girdiğini öne sürerek, "Bilmeden suç işlediysem, hakkımda yargılama yapılarak, bir karar verilmesini istiyorum ancak bilerek bir suç işlemedim. Bana, 'ByLock' programını, Salih Sanlı isimli örgütün kapatılan Fatih Kolejinin müdür yardımcısı yüklemişti. Kullanıcı listemde Mehmet Karabacak ve Bayram Doğan isimli öğretmenler vardı. Tuncay Kökcü isimli polis memurunun hakkımdaki beyanlarından daha sonra haberdar oldum. Ben kendisine verdiğim evraklar içerisinde sorular ve cevaplar olduğunu bilmiyordum. Yalnızca bu işe aracılık etmiş olabilir. Bayram Doğan bana bu evrakları Tuncay'a iletmem için vermişti. Ben içeriğine bakmadan kendisine ilettim." diye konuştu.

"Gülen'in kitaplarına cemaat içerisinde 'pırlanta' denirdi"

Sanık Mehmet S. ise örgüt ile lise yıllarında tanıştığını ve üniversite okuduğu dönemde ev abiliği yaptığını anlatarak, "Ev abiliği yaptığım dönemlerde, dini anlamda sohbetler yapıyordum. Fetullah Gülen'in kitaplarına cemaat içerisinde 'pırlanta' denirdi. Pırlanta serisi dediğimiz kitapların ev içerisinde okunmasını teşvik için küçük hediyeler konulurdu. Örneğin yeni çıkan bir kitabın okunup özetinin çıkartılması halinde, o öğrenciye semt mesulü ya da benim tarafımdan bir hediye verilirdi. Evde kalanlar için kırmızı çizgiler vardır. Sigara içilmemesi ve kız arkadaş edinilmemesi istenmektedir." ifadelerini kullandı.

Mahkeme heyeti, duruşmayı 3 Temmuz'a erteledi.

Zonguldak Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, 24'ü tutuklu 69 sanığın yanı sıra aralarında terör örgütü elebaşı Fetullah Gülen'in de bulunduğu firari 15 sanık hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis ve çeşitli hapis cezaları talep ediliyor.

Mahkeme heyeti, tutuklu 69 sanıktan 45'inin adli kontrol ve yurt dışına çıkış yasağı şartıyla tahliyesine karar vermişti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Zonguldak'ta Fetö/pdy Davası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement