Arda İspanya Şovuna Başladı - Son Dakika
Spor

Arda İspanya Şovuna Başladı

Arda İspanya Şovuna Başladı

Atletico Madrid, sahasında İskoçya'nın Celtic FC takımını 2-0 yenerken, Arda Turan maçın yıldızıydı.

16.09.2011 00:20  Güncelleme: 10:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

UEFA Avrupa Ligi I grubu ilk maçında Atletico Madrid, sahasında İskoçya'nın Celtic FC takımını 2-0 yendi.

Milli futbolcu Arda Turan, Atletico Madrid'de ilk kez ilk 11'de sahaya çıkarken, 90 dakika oyunda kaldı. Yeni takımına uyum sağlamakta fazla zorlanmadığı gözlenen Arda, ataklarda takımına önemli bir güç kattı. Arda, 68. dakikada Antoino Lopez'in pasıyla sol kanatta dip çizgiye inerek yaptığı ortasında Diego'yu topla buluşturdu ve Atletico'nun 2. golünün asistini vermiş oldu. Maçın 75. dakikasında Arda'nın bir şutu direkten dönerken, karşılaşmanın son dakikasında kaleciyle karşı karşıya kalan milli futbolcu müsait pozisyonu değerlendiremedi.

Atletico, 3. dakikada kornerden gelen topta Falcao'nun kafasıyla golü erken buldu. Skorun verdiği avantajla, oyunu kontrol altında tutan İspanyol takımı, 68. dakikada Diego'nun golüyle de rahatladı. Atletico'da ilk yarı Falcao, ikinci yarı da Arda sahanın en iyisi olarak gözüktü.

UEFA Avrupa Ligi'nin favori takımları arasında gösterilen Atletico Madrid, sahasında ve zayıf bir rakibe karşı oynamanın avantajıyla grup maçlarına başlangıcı 3 puanla yaptı.

İSPANYOLLAR BEĞENDİ

AS gazetesi, Diego'dan sonra sahanın en iyisi olarak Arda'yı göstererek, "Parıldadı" diye yazdı.

Gazetede yer verilen yorumlarda, "Türk futbolcunun kalitesi ve karakteri var. Manzano da Arda'nın oyuna kattığı karakterden dolayı bu futbolcuya her zaman teşekkür etti. Harikulade bir ikinci yarı çıkardı ve gol atmasını direk önledi" denildi.

"Arda, ikinci golün asistiyle Atletico'daki üçlüyü tamamladı" ifadelerini kullanan Marca gazetesi ise İspanyol takımında yeni transferler Falcao, Diego ve Arda'nın şimdiden takımın kaderini belirlediğini savundu.

Atletico Madrid'de sadece kaleci Courtois, Falcao, Arda ve Diego'ya 3'er yıldız veren El Mundo Deportivo gazetesi de "Yeni Atletico'ya liderlik yapacak isimler zaferin başaktörleri oldu: Arda, Falcao, Diego. Arda, aralarında en iyisiydi. Dinamizm ve kalite" şeklinde ifadeler kullandı.

Her şeye rağmen Arda'nın henüz tam formda olmadığını ve bazı anlarda yetersiz kaldığını öne süren İspanyol gazetesi, "Türk futbolcu kalitesiyle ilgili birkaç detay bıraktı" değerlendirmesi yaptı.

İspanyol basını ayrıca, Atletico Madrid Teknik Direktörü Gregorio Manzano'nun, Reyes ve Adrian gibi futbolcularını yedek bırakmasıyla, sezon içinde takımda çok fazla rotasyon olacağının sinyallerini verdiğini de iddia etti.

ARDA'NIN KEYFİ YERİNDE

Arda, AA muhabirine yaptığı değerlendirmede ''Çok keyifliydi. Kendimi zaten takımın çok önemli bir parçası olarak hissediyorum. O yüzden çok güzel bir maç oldu. Kazandığımız için de çok mutluyum. Performansım açısından gayet keyif vericiydi diye düşünüyorum'' şeklinde konuştu.

''Takımın en önemli oyuncularından biri gibi oynuyorum'' diyen Arda, ''Takıma çok çabuk alıştım. Hocamın ve takım arkadaşlarımın buna çok büyük bir katkısı var. Onlara çok teşekkür ediyorum beni çok iyi karşıladılar'' diye ekledi.

Sadece ikinci yarı değil ilk yarı da da iyi bir performans ortaya koyduğunu kaydeden milli futbolcu, direkten dönen şutu ve kaleciyle karşı karşıya iken kaçırdığı pozisyon için ise ''Kaçan goller önemli değil. Sonuçta attırdığım bir gol var. Kazandığımız için golü kimin attığı ve nasıl olduğu önemli değil. Biz iyi, hep beraber hareket eden ve iyi arkadaşlık ilişkileri olan bir takımız'' açıklamasında bulundu.

Arda, Atletico Madrid'in UEFA Avrupa Ligi'nde favori takımlar arasında gösterilmesiyle ilgili olarak da ''UEFA'da sonuna kadar gitmeyi düşünüyoruz, umarım da öyle olur'' ifadelerini kullandı.

Öte yandan ligde henüz galibiyet alamayan bir beraberlik ve bir yenilgisi bulunan Atletico Madrid için gelecek pazar günkü Racing maçının çok önemli olduğuna dikkat çeken Arda, ''Galibiyet serisine bu hafta başlayacağımızı düşünüyorum. Zor bir maç olacak ama içeride oynadığımız her maçı kazanmak istiyoruz'' dedi.

Arda, ayrıca İspanyolca öğrenmeye başladığını belirterek, İspanyolca olarak ''yavaş yavaş'' diye konuştu.

Kaynak: AA

Son Dakika Spor Arda İspanya Şovuna Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Urla Fenerbahçeliler Derneği, sosyal sorumluluk projesiyle öğrencileri sinemayla buluşturdu
    07:23 Urla Fenerbahçeliler Derneği, sosyal sorumluluk projesiyle öğrencileri sinemayla buluşturdu

    Urla Fenerbahçeliler Derneği, 'Haydi Sinemaya' adlı proje kapsamında 750 öğrenciye General Harrington Kupası'nı anlatan 'Zaferin Rengi' filmi izletti. Proje, Urla'daki okulların yanı sıra depremzede çocukları da kapsadı.

  • Düzce'de Ramazan Ayında Kural Tanımayan Sürücülere Cezai İşlem Uygulandı
    02:46 Düzce'de Ramazan Ayında Kural Tanımayan Sürücülere Cezai İşlem Uygulandı

    Düzce'de polis ekipleri Ramazan ayında da kural tanımayan sürücülere yönelik denetimlerini sürdürürken, denetlenen 8 bin 96 araçtan bin 417'sine cezai işlem uygulandı. Trafik denetimlerinde 94 okul servisi, 281 motosiklet ve 7 bin 721 araç kontrol edildi. Toplamda 671 bin 159 lira cezai işlem uygulandı ve 30 aranan şahıs gözaltına alındı.

  • Eski Fenerbahçeli Egemen Korkmaz, İrfan Can Eğribayat'a neden vurduğunu böyle açıkladı: Dayanamadım
    23:45 Eski Fenerbahçeli Egemen Korkmaz, İrfan Can Eğribayat'a neden vurduğunu böyle açıkladı: Dayanamadım

    Fenerbahçe'de geçmişte forma giyen Trabzonspor Yardımcı Antrenörü Egemen Korkmaz, maç sonrası çıkan olaylara ilişkin açıklama yaptı. Korkmaz, ''Orada Trabzonspor taraftarının yerde tekmelendiğini görünce dayanamadım. Bir taraftara kaç kişi vuruyordu, bu insanlığa sığmaz. Ben de darbe aldım ama önemli değil'' dedi.

  • Gökhan Zan'a ait olduğu iddia edilen ses kaydında adı geçen AK Partili vekilden ilk sözler
    23:05 Gökhan Zan'a ait olduğu iddia edilen ses kaydında adı geçen AK Partili vekilden ilk sözler

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adaylığını geri çektiği Gökhan Zan'a ait olduğu iddia edilen ses kayıtlarında adı geçen AK Parti Hatay Milletvekili Adem Yeşildal açıklama yaptı. Yeşildal, ''Yalan olduğu şuradan belli; Hatay'da AK Parti binası yok. Konteynerde hizmet veriyoruz. Seçimi kaybedeceğini düşünenler seçimi manipüle ediyor. İki gündür bu ses kayıtları şehirde konuşuluyordu. Gökhan Zan'la da öncesinde bir temasımız olmadı. Bu iddialarla ilgili de görüşmedim.'' dedi.

  • Türkiye, Uluslararası Şampiyonlar Güreş Turnuvası'nda kadınlarda şampiyon oldu
    22:46 Türkiye, Uluslararası Şampiyonlar Güreş Turnuvası'nda kadınlarda şampiyon oldu

    Antalya'da düzenlenen Uluslararası Şampiyonlar Güreş Turnuvası'nda Türkiye, kadınlarda şampiyonluğu elde etti. Türkiye, topladığı 180 puanla takım halinde birinci oldu. Turnuva serbest stil, kadınlar ve grekoromen stildeki müsabakalarla sona erdi. Grekoromen stilde İran birinci olurken, Türkiye ikinci sırada yer aldı. Serbest stilde ise İran birinci, Türkiye ikinci oldu. Kadınlarda madalya kazanan sporcular da açıklandı.


Advertisement