Bana Mesleğini Anlat" Projesi - Son Dakika
Güncel

Bana Mesleğini Anlat" Projesi

Ünye ilçesinde öğrenciler, "Bana Mesleğini Anlat" projesi kapsamında merak ettikleri meslekler hakkında bilgi ediniyor.

23.03.2016 12:20

Ünye ilçesinde öğrenciler, "Bana Mesleğini Anlat" projesi kapsamında merak ettikleri meslekler hakkında bilgi ediniyor.

Ünye Anafarta İlkokulu 4. sınıf öğrencileri, proje doğrultusunda farklı meslek gruplarını ziyaret ediyor. Öğretmen Erdoğan Kapıcıoğlu ve Neslihan Aksel, beraberindeki öğrencilerle yerel yayın yapan bir gazeteye giderek mesleğe ilişkin bilgi aldı.

Gazetenin yazarlarından Yaşar Karaduman, öğrencilerin mesleğe ilişkin merak edilen sorularını yanıtladı.

Rehber Öğretmeni Aksel, meslek tanıtım projesinin okulun 4. sınıf öğrencilerine uygulandığını belirterek, "Mart ayının son haftasında her sınıf, tanıdığı meslekleri diğer sınıflara tanıtımını yaparak anlatacak. Öğrencilerimiz meslekleri giderek yerinde tanımaktan dolayı çok memnunlar" dedi.

Çocukların çok duydukları ama ne olduğunu kavrayamadıkları meslekleri tanımayı öncelikli olarak seçtiklerini anlatan Aksel, şunları kaydetti:

"Bilinenden ziyade daha az duydukları ama sürekli karşılaştıkları mesleklerle tanışsınlar istedik. Gazete, muhasebe gibi meslekleri duyuyorlar ama tam olarak ne yaptıklarını kavrayamıyorlar. Doktor, polis, öğretmen gibi meslekleri daha rahat biliyorlar ama bilinmeyenleri keşfetmelerini de istedik. Bu kapsamda eczane, muhasebecilik, ilçe tarım müdürlüğü ve ziraat mühendislerini ziyaret ederek görüştük. Tanımak için sırada avukat, hakim, savcı, mimar, halkla ilişkiler, otelcilik, antrenörlük ve fotoğrafçılık meslekleri var."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Bana Mesleğini Anlat' Projesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement