Berlin Büyükelçiliği Muharrem İftarı Verdi - Son Dakika
Güncel

Berlin Büyükelçiliği Muharrem İftarı Verdi

Berlin Büyükelçiliği Muharrem İftarı Verdi

Türkiye Cumhuriyeti Berlin Büyükelçiliği'nde muharrem sofrası kuruldu.

11.11.2014 13:03

Türkiye Cumhuriyeti Berlin Büyükelçiliği'nde muharrem sofrası kuruldu.

Göreve geldiği andan itibaren ramazan ve muharrem aylarında Büyükelçilikte iftar sofrası kurmayı geleneksel haline getiren Türkiye'nin Berlin Büyükelçisi Hüseyin Avni Karslıoğlu, bu yıl da kapılarını muharrem iftarı için açtı.

Büyükelçilik binasında gerçekleştirilen muharrem iftarına sivil toplum örgütü temsilcileri, Alevi, Bektaşi ve Sünni vatandaşlar ile dedeler, imamlar, papazlar, farklı dini toplulukların temsilcileri ve çeşitli partilerden milletvekilleri katıldı. Büyükelçi Karslıoğlu, açılış konuşması yerine Alevi Bektaşi Kültür Enstitüsü Yönetim Kurulu Üyesi Gülizar Cengiz'in yazmış olduğu mektubu okudu. Yaşanmış acı olaylardan ders çıkarılması halinde, dünyamızı daha güzel, daha mutlu bir yer haline getirebileceğimizi söyleyen Karslıoğlu, 'Muharremin ya da Kerbela acısının temel mesajı zalime, zulme, insafsızlığa, hoşgörüsüzlüğe, kötülüğe karşı direnmektir. Dünyanın çeşitli yerlerinde birçok acılar yaşanmaya ve yeni mazlumlar oluşmaya devam etmektedir. İşte dünyada ve Türkiye'mizin etrafındaki yaşanan acıları her gün görüyoruz. Tarihten ne ders aldık bilinmez ama bizler yılmadan usanmadan bu yıl da muharrem törenlerimizi hüzünle gerçekleştirirken, zalimlerin zulmünü durdurabilmeyi ve iyiliklerin kötülüklere üstün gelmesini diliyoruz. Kerbela şehitlerini anıyor ve bu yılki muharrem mateminin iyiliklere vesile olmasını diliyoruz' dedi.

Derviş Haydar Soylu'nun sofra açılış duasını okumasının ardından muharrem iftarı açıldı. Dede Davud Ali Savaş'ın mersiye okumasının ardından kapanış duasını yine Derviş Haydar Soylu yaptı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Berlin Büyükelçiliği Muharrem İftarı Verdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement