Bin yıllık İncil'i satarken yakalandılar - Son Dakika
3.Sayfa

Bin yıllık İncil'i satarken yakalandılar

Bursa'da bin yıllık İncil'i satmaya çalışan 4 kişi, jandarmanın düzenlediği operasyonla yakalandı.

13.12.2019 13:57  Güncelleme: 14:21

Olay, İnegöl ilçesi Osmaniye Mahallesi'nde geçtiğimiz gün meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Ş.A. ve E.K. isimli şahıslar 2 adet papirüs üzerine Süryanice el yazısı ile yazılmış yaklaşık bin yıllık olduğu tahmin edilen İncil'i satarken Bursa İl Jandarma Komutanlığına bağlı ekipler tarafından suçüstü yakalandı.

GÖZALTINA ALINDILAR

İki şüpheliyle birlikte ortak çalıştığı belirlenen H.Ş. ve A.Ö. da daha sonra gözaltına alındı. Şüphelilerin karakoldaki işlemleri devam ediyor.

1500 YILLIK İNCİL BULUNMUŞTU

2014 yılında Ankara Adliyesi Adli Emaneti'nde 1500 yıllık bir İncil bulunmuştu. Hz. İsa'nın ilk öğütlerini verdiği Aramice dili ve Süryani alfabesiyle yazılı tarihi İncil, polis nezaretinde Ankara Etnografya Müzesi'ne devredilmişti. Değerinin 40 milyon lira civarı olduğu söylenmişti.

Bin yıllık İncil'i satarken yakalandılar
Bin yıllık İncil\'i satarken yakalandılar
Kaynak: İHA

Son Dakika 3.Sayfa Bin yıllık İncil'i satarken yakalandılar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (8)

  • Meraklı: Alfabeleri hangi dil çok merak ediyorum. Yada ilk yazılan inciller hangi dilde ve hangi alfabe ile yazılmıştır Bilen var mıdır? 3 1 Yanıtla
    Barnabas: Ben yazdım ilk İncili Aramice ben kim miyim ? Ben Hz.İsa nin sağ kolu ve yazıcısı Snt. Barnabas im 1 5 Ruh doktoru : Barnabas rümuz......sen atv yi fazla seyretme yavrum ,balatayı sıyırmışsın..:) 1 2 Okan: Aramı e dili ve Süryani alfabe si yazıyor hz isanin ilk ogutlerindenmis 2 0 İzmitli: İbranice 0 1
  • Barış: Hangi dilde yazılmış acaba? 0 3 Yanıtla
  • Haberde: Aramice ve Süryani alfabesi ile yazılmış diyor 2 0 Yanıtla
  • !!!: haberi bi okuyun süryanice diyor 2 0 Yanıtla

Advertisement