"Café du Levant by Divan" - Son Dakika
Güncel

"Café du Levant by Divan"

"Café du Levant by Divan", İstanbul'un trafiğinden, kalabalığından ve karmaşasından sıyrılmak isteyenlerin keşfetmekten mutluluk duyacağı özel, huzurlu bir dünya.

24.11.2015 11:28

Fransız zarafetinin ve büyülü atmosferinin, Divan konukseverliği ile buluştuğu Café du Levant by Divan dekorasyonu kadar yenilenen menüsü ile de dikkat çekiyor. Sadece Aralık ayı boyunca menüde yer alacak olan özel sürpriz ise; kestaneli baton pasta Bouche de Noel. Café du Levant Beyoğlu, Şişhane ve Karaköy semtlerine yakınlığı ile de dikkat çekiyor. İstanbul'un karmaşasından Paris'in nostaljik atmosferini anımsatan huzurlu bir molaya ise; taksiyle sadece 10 dakikada ulaşıyorsunuz.

İstanbul'un trafiğinden, kalabalığından ve karmaşasından sıyrılmak isteyenlerin keşfetmekten mutluluk duyacağı özel, huzurlu bir dünya Café du Levant by Divan. Mekânın menüsü de bu ruhu yansıtmak adına yenilendi… Artık Café du Levant by Divan menüsünde Fransa'nın ruhunu hissetmek isteyenlerin seçim yapacağı lezzetlerin yanı sıra İstanbul'dan kopmaya hazır olmayanlar için de Türk damak tadına uygun lezzetler bulunuyor. Her bölmesi ayrı sıcaklığa ayarlanabilen antik bir buzdolabı içerisinde saklanan Fransız şarapları ise misafirlerinin yemeklerine eşlik etmeye devam ediyor.

Café du Levant by Divan 19.yy'dan kalma taş mimarisiyle de büyük beğeni topluyor. Osmanlı İmparatorluğu döneminde lenger döküm atölyesi olarak hizmet veren tarihi binaya adım atar atmaz romantik ambiyansıyla büyüleniyorsunuz. Fransa'dan özel olarak getirilen antikalar, duvarları süsleyen eski bistro afişleri, antika çanta ve şapka koleksiyonları restoranın her köşesinde yer alıyor.

Mekânın yenilenen menüsünde gruyère peyniri ve köy ekmeği eşliğinde sunulansoğan çorbası;levrek, midye, kalamar, karides, sarımsaklı ekmek ve rouille sos ile servis edilen Bouillabaisse gibi Fransız mutfağına özgü seçkin lezzetlerin yanı sıra sote brokoli, kabak, körpe havuç ve taze otlar ile sunulan kuzu incik, kaya tuzu içerisinde pişirilmiş deniz levreği gibi Türk damak tadına hitap eden lezzetleri de bulunduruyor… Büyülü bu buluşmaya tatlı bir nokta koymak isteyenler için ise; Creme Brulée, crepe suzette ve üçlü çikolata tatlı alternatiflerinden sadece bir kaçı… Yılbaşı yaklaşırken müdavimlerinin heyecanla beklediği kestaneli baton pasta Bouche de Noel'in aralık ayı boyunca menüde yer alacağını da müjdeleyelim.

Bir Divan işletmesi olan Café du Levant Beyoğlu, Şişhane ve Karaköy gibi semtlerine yakınlığı ile de dikkat çekiyor. İstanbul'un karmaşasından Paris'in nostaljik atmosferini anımsatan huzurlu bir molaya taksiyle sadece 10 dakikada ulaşıyorsunuz.

Açılış Kapanış Saatleri: 12.00 - 22.00 (Pazartesi - Cumartesi)

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel 'Café du Levant by Divan' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement