Ceren Özdemir'in katil zanlısının "Amok rahatsızlığı' olduğu tespit edildi - Son Dakika
3.Sayfa

Ceren Özdemir'in katil zanlısının "Amok rahatsızlığı' olduğu tespit edildi

Ordu'da evinin önünde balerin Ceren Özdemir'i bıçaklayarak öldüren katil zanlısı Özgür A'nın sorgusu sürüyor. Ajansların son dakika olarak geçtiği haberde her satırı dehşete düşüren ifadeler veren katil zanlısının psikologlar tarafından yapılan muayenesinde 'Amok rahatsızlığı' olduğu belirlendi.

05.12.2019 11:06  Güncelleme: 11:46

Ordu'da evinin önünde 20 yaşında balerin Ceren Özdemir'i bıçaklayarak öldüren katil zanlısı Özgür A'nın sorgusu sabaha kadar sürdü. İfadesinde kan donduran sözlerle olayı anlatan zanlıya yapılan muayenede "Amok hastası" olduğu tespit edildi.

PSİKOLOGLAR TEŞHİSİ KOYDU: AMOK RAHATSIZLIĞI

Olayın ardından 24 saat içinde polisin sıkı takibi sonucu yakalanan ve Emniyet Müdürlüğünde sorgusu süren katil zanlısı Özgür A'nın hastanede yapılması gereken sağlık kontrolü de tedbir amaçlı sorgu odasında yapıldı. Tutarsız ve dengesiz konuşmasıyla dikkat çeken Özgür A'nın psikologlar tarafından yapılan muayenesinde 'Amok rahatsızlığı' olduğu belirlendi.

Ceren Özdemir'in katil zanlısının

AMOK RAHATSIZLIĞI NEDİR?

Karşısına çıkan her canlıyı öldürme isteği olan bir çeşit cinnet hali olarak tanımlanan rahatsızlık, psikolojide ise ağır bir depresyondan sonra, aniden ortaya çıkan ve şiddet eğilimi gösteren disosiyatif bir ruh hâli olarak biliniyor.

18. yüzyılda Filipinler, Papua Yeni Gine ve Porto Riko'da bulunan ilkel kabilelerde görülen amok vakaları, coğrafi ve kültürel faktörlerin bir sonucu olarak kabul görmüşse de sonraki 2 yüzyıl boyunca amok oluşumları azaldı. Kabileler modernleşmeye başladığı için, şiddet içeren davranışlara yol açtığı düşünülen kültürel faktörler de ortadan kalktı.

Ceren Özdemir'in katil zanlısının

KAN DONDURAN İFADELER

Aralarında adam öldürmeye teşebbüs, yaralama, gasp, uyuşturucu temin etme ve satışını yapma gibi suçlardan 12 suç kaydı bulunan, hükümlü olarak bulunduğu açık cezaevinden izine çıktığı gün geri dönmeyerek firar eden ve Ceren Özdemir'in ölümüne sebep olan Özgür A'nın sorgusunda, "O gün birini öldürmek istedim. Olayda işlediğim bıçağı bir marketten çaldım. Üstümdeki kıyafetleri bir mağazadan çaldım. Ceren Özdemir'i tanımıyorum. Bir iş merkezinin önünden itibaren evine kadar takip ettim. Çantasında para olduğunu düşündüm. Bir anda aklıma koyarak takip ettim. Zayıf güçsüz gördüğüm için takip ettim. Evin önüne geldiğimizde balkona çıkan ablası beni gördü ve çok dikkatli baktı. Panik yaptım. Anahtarları atınca eve gireceği sırada saldırdım. Direnmeye çalıştı ama öldürdüm. Olaydan sonra kaçtım. Yakalandığım sırada polisleri de öldürecektim. Ben benim olmayan her şeye sahip olmak istiyorum, kafama koyduğumu yapmak istiyorum" şeklinde ifade verdiği öğrenildi.

Ceren Özdemir'in katil zanlısının

LİNÇ EDİLMEK İSTENDİ

Uyuşturucu bağımlısı olduğu öne sürülen şüpheli geniş güvenlik önlemleri altında sorgulanmak üzere Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. Yakalanması sırasında polis memurunu da bıçaklayan, uyuşturucu bağımlısı ve cezaevi firarisi olduğu öne sürülen şüpheli Özgür A., evden çıkarıldığı sırada çevredekilerce linç edilmek istendi.

Ceren Özdemir'in katil zanlısının

NE OLMUŞTU?

Olay, dün saat 19.30 sıralarında Altınordu ilçesi Zaferi Milli Mahallesi'nde meydana geldi. Ordu Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi Müzik Bölümü 2'inci sınıf öğrencisi olan, balerin Ceren Özdemir, antrenman sonrası geldiği evinin önünde, binanın giriş kapısını açmak için ablası Gizem Özdemir'i cep telefonundan arayarak, anahtarı pencereden atmasını istedi. Abla da pencereden anahtarı attı. Kapıyı açıp binaya giren Ceren Özdemir, arkasından içeri giren kimliği belirsiz bir kişinin saldırısına uğradı.

Ceren Özdemir'in katil zanlısının

KALBİNDEN BIÇAKLANDI

Göğsüne ve karnına aldığı bıçak darbeleriyle ağır yaralanan genç kız, kanlar içerisinde yere yığıldı. Çığlıklar üzerine evden çıkan abla, Ceren'i kanlar içinde buldu. İhbarla gelen sağlık görevlilerinin ilk müdahalesini yaptığı Ceren, Ordu Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Kalbinden ve karnından bıçaklandığı belirlenen Ceren, hemen ameliyata alındı. Ancak, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Ceren Özdemir\'in katil zanlısının "Amok rahatsızlığı\' olduğu tespit edildi
Kaynak: İHA

Son Dakika 3.Sayfa Ceren Özdemir'in katil zanlısının 'Amok rahatsızlığı' olduğu tespit edildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (20)

  • vatandaş: suç makinası=açık cezaevi=sonuç=masum bir insanın canı İDAM İSTİYORUM 4 1 Yanıtla
  • ÇAĞRI DÜNDAR: BUNU KORUMAYIN BIRAKIN HALKIN ELINE ADALETI GÖRÜN 4 0 Yanıtla
  • samsunlu: bu kadar basit mi ya aklım almıyor 4 0 Yanıtla
  • Bucalı: şuçu hafif olsa anlarım ama açık cezaevinden özellikle şuç kaydı kabarık Pisikolojisi bozuk ruh hastalarını izine çıkamakta nedir hiç anlamıyorum Bu şekilde daha kaç kişi can verecek yazıkkk Allah gani gani rahmet eylesin. 3 0 Yanıtla
  • KIRIK KALEM: Bu adamı açık cezaevinde tutanlar vicdanınız rahat mı? Saatli bomba gibi olan adam açık cezaevinde tutuluyor.. Bu ülkede adalet bitmiştir.. Tecavüzcüye katile bile iyi hal indirimi var zavallı ülkemde... ADALET İSTİYORUZZZZZZZZZ........ 3 0 Yanıtla
  • Hehehe.. : Şu rezalete bak bir fidanın canına kıymış, bilmem ne hastalığı varmış. Ölüm şart! 3 0 Yanıtla
  • Mert23 : Yağlı urğan gerek huzur yağlı urğanda daha ne kadar içimiz yanacak kısassa kısas huzur islamda insanın koyduğu kanunda suçluyu bir güvenlik ordusu koruyor sizin adeletiniz yasanız bu kadar işte 2 0 Yanıtla
  • Büşra : Deli derler o derler bu derler çıkartırlar içeriden olan gencecik kızımıza olur ailesine Allah sabır versin suç işleyen hasta insanları idam edin o zaman zarardan başka birşey değil adalet istiyoruz 2 0 Yanıtla
  • vatandaşşş: gebertin gitsin hastalıklı herifi 2 0 Yanıtla
  • Poyraz 55: Allah belanı verirde cezaevinde çürürsün inşallah 2 0 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement