Dünya "Pi" Günü’nü Matematik Şenliğiyle Kutladılar! - Son Dakika
Eğitim

Dünya "Pi" Günü’nü Matematik Şenliğiyle Kutladılar!

 Dünya "Pi" Günü’nü Matematik Şenliğiyle Kutladılar!

Özel Alev İlköğretim Okulu; 14 Mart Dünya Pi Günü'nü, Matematik Şenliği Düzenleyerek Kutladı!

16.03.2011 15:10

4, 5 ve 6. sınıf öğrencileri, şenlik boyunca matematiğin eğlenceli doğasını keşfederek, tüm dünyada coşkuyla yaşanan Pi Günü'nü kutladılar.

Öğrencilerinin okul ortamında eğlenerek matematiği sevmelerini sağlamayı amaçlayan Özel ALEV İlköğretim Okulu; 2 yıldır düzenlediği matematik şenliğini, bu yıl çok çeşitli etkinliklerle kutladı. ALEV'li öğrenciler, Dünya Pi Günü için t-shirt'ler, pi kurabiyeleri, pi pastaları hazırladılar ve kendilerinin senaryosunu yazıp yönettikleri "Pi" isimli oyunu sergilediler. Koro şarkıları, yarışmalar ve el becerisine dayalı projeler de şenlikte gerçekleştirilen etkinler arasında yer aldı.

Özel ALEV İlköğretim Okulu tarafından düzenlenen şenlikte; Matematik bölümü Pi Günü organizasyonunu, Almanca bölümü tiyatro gösterisinin hazırlanmasını, Müzik bölümü matematik içerikli şarkıların hazırlanması ve koro çalışmasını, Resim bölümü ise pi sayısını oluşturan rakamların, pi heykellerinin ve posterlerinin hazırlanmasını üstlendi.

ECO Schools üyesi olan okul, etkinlikte ihtiyaç duyulan tüm malzemeleri, atık malzemeleri değerlendirerek temin ederek bu sayede çocukların çevre bilincinin gelişmesine de katkıda bulunuyor.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Eğitim Dünya 'Pi' Günü’nü Matematik Şenliğiyle Kutladılar! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement