Elazığ Havalimanında Yangın Tatbikatı - Son Dakika
Güncel

Elazığ Havalimanında Yangın Tatbikatı

Elazığ Havalimanında Yangın Tatbikatı

Elazığ Havalimanında kırıma uğrayan bir uçakta çıkan yangına müdahale tatbikatı gerçekleştirildi.

11.11.2014 19:13  Güncelleme: 19:53

Elazığ Havalimanı'nda kırıma uğrayan bir uçakta çıkan yangına müdahale tatbikatı gerçekleştirildi. Uçak yerine yakılan iki lastikteki alevlere müdahale eden ekipler, alevleri kısa sürede söndürdü.

Elazığ Havalimanı'nda DHMİ Kurtarma ve Yangın İstasyonu ekipleri tarafından senaryo gereği kırıma uğrayan bir uçakta çıkan yangını söndürme tatbikatı yapıldı. Havaalanında yakılan iki lastikte çıkan yangına 5 araç ve 16 personelle 3 dakika içerisinde müdahale etti. İlk önce personelin devreye girdiği yangına daha sonra yeni 20 ton su, 2 ton köpük ve 500 kilo kuru kimyevi tozu üzerinde bulunduran Volkan adlı araçla müdahale edilip, alevler kısa sürede söndürüldü.

DHMİ Kurtarma ve Yangın İstasyonu sorumlusu Serkan Yiğit, tatbikatı her yıl düzenlediklerini belirterek, Yılda bir sefer ateşli yangın tatbikatıyla personellerimizin tecrübelerini artırmak ve her hangi bir olası uçak kaza kırımına en kısa sürede müdahale etmek için yapıyoruz. Elazığ Havalimanı'nda 16 personel ve 5 tane su köpük sistemli aracımızla 24 saat görev yapıyoruz. Bugün ateşli yangın tatbikatı yaptık. Tatbikatımızın senaryosunda havalimanında meydana gelebilecek bir uçak kaza kırım senaryosunu uyguladık. Buna ekiplerimiz 3 dakika içinde müdahale ederek, yangını kontrol altına aldı ve olayın büyümesini engelleyerek tamamlamışlardır dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Elazığ Havalimanında Yangın Tatbikatı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement