Farklı Araştırma Metodlarının Öğrenim ve Kullanımı - Son Dakika
Güncel

Farklı Araştırma Metodlarının Öğrenim ve Kullanımı

Koç Üniversitesi, sosyal bilimlerde farklı araştırma metodlarının öğrenim ve kullanımını yaygınlaştırmak üzere yaz programı düzenliyor.

02.05.2012 16:16

Koç Üniversitesi'nde, sosyal bilimlerde lisansüstü eğitim alan öğrencilerin ihtiyaç duydukları ileri düzey araştırma metotları ve istatistiki analiz konularını ele alanyaz programına başvurular başlıyor. Yüksek lisans ve doktora öğrencileri için açılan programın son başvuru tarihi 25 Haziran 2012 olarak belirlendi. Program, psikoloji, sosyoloji, siyasal bilimler, uluslararası ilişkiler ve ekonomi gibi alanlarda; araştırma kurgusu, veri toplama, nicel ve nitel veri analizi alanlarında öğrencilerin bakış açısını dengelemeyi hedefliyor.

Koç Üniversitesi, sosyal bilimlerde lisansüstü eğitim alan öğrencilerin ihtiyaç duydukları ileri düzey araştırma metotları ve istatistiki analiz konularında bir yaz programı düzenliyor. Yüksek lisans ve doktora öğrencilerine yönelik olarak düzenlenen programa başvurular 25 Haziran 2012 tarihine kadar yapılabilecek. Katılımcılar program süresince hem kendi verilerini toplama konusunda eğitim alacak hem de akademik çalışmalarda kullanılan gerçek veri setlerini kullanarak AMOS, MPlus, ATLAS, SPSS, ve Stata yazılımlarıyla tanışma fırsatı bulacak.

Her biri 30 saatlik kurslardan oluşan yaz programına, psikoloji, sosyoloji, siyasal bilimler, uluslararası ilişkiler ve ekonomi bölümlerinde lisansüstü eğitim alan öğrenciler ve araştırmacılar katılabilecek. Program gerek araştırma projelerin kurgulanması, gerek bu araştırmalarda kullanılan nicel ve nitel tekniklerin uygulamalı olarak öğrenilmesinde dengeli bir yaklaşım sunmayı hedefliyor. Öğrenciler örnek olay çalışmaları ve içerik çözümlemesinden tek ve çok denklemli regresyon teknikleri ile hiyerarşik modellere varan ileri düzey veri analiz tekniklerini araştırmalarda kullanılan veri setlerinden faydalanarak öğrenebilecekler. İçerik analizi ve anket çalışmalarıyla veri toplama ve daha sonra da bu verilerin analizinde gerekli teknikler üzerine yoğunlaşabilecekler. Yaz programının, aynı anda iki seans olmak üzere 5 haftalık olarak yapılması planlanıyor.

Katılımcılar, 15 kişiyle sınırlı derslerden diledikleri kadarını alabilecekler. İki derse birden kayıt olmak isteyenler, Koç Üniversitesi'nden belgeli olarak ders kredisi alacak. Tek derse kayıt olmak isteyenler ise yalnızca "katılım sertifikası" alacak.

Öğretim dilinin İngilizce olacağı yaz programında, bazı derslerde en az beş kişiden oluşan katılımcı gruplarının öğretim dili olarak Türkçe'yi seçmesi halinde gerekli düzenleme yapılabilecek.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Farklı Araştırma Metodlarının Öğrenim ve Kullanımı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement