70'lik Osman Dede, Haşlanmış Nohut Satarak 3 Katlı Ev Yaptırdı - Son Dakika
Güncel

70'lik Osman Dede, Haşlanmış Nohut Satarak 3 Katlı Ev Yaptırdı

Kahramanmaraş'ta 25 yıldır haşlanmış nohut satarak geçimini sağlayan 70 yaşındaki Osman Beyitler, yaptığı iş sayesinde 3 katlı ev yaptırarak 6 çocuk büyüttü.

06.11.2018 12:01  Güncelleme: 15:46

Kahramanmaraş'ta haşlanmış nohut satarak geçimini sağlayan 70 yaşındaki Osman Beyitler, 25 yıldır yaptığı iş sayesinde 3 katlı ev yaptırarak 6 çocuk büyüttü.

MESAİSİ SABAH SAATLERİNDE BAŞLIYOR

Onikişubat İlçesi Saçaklı Zade Mahallesi'nde yaşayan Beyitler, sabahın erken saatlerinde suda beklettiği nohutları haşlayarak işine başlıyor. Ortalama 10 kilogram haşlanmış nohudu büyük bir kazana koyan Beyitler, seyyar tekerlekli aracıyla satışa çıkıyor.

70'lik Osman Dede, Haşlanmış Nohut Satarak 3 Katlı Ev Yaptırdı

50 KURUŞTAN SATIYOR

Özellikle okul önlerinde sattığı nohutları ise çocuklar çok beğeniyor. Nohutları isteğe göre hazırlayıp külah halinde 50 kuruştan satan Osman Beyitler, 25 yıldır yaptığı bu iş sayesinde 3 katlı ev yaptırdığını söyledi.

70'lik Osman Dede, Haşlanmış Nohut Satarak 3 Katlı Ev Yaptırdı

"6 ÇOCUĞUMU BÜYÜTÜP 3 KATLI EV YAPTIRDIM"

İşini severek yaptığını söyleyen Osman Beyitler, "Ben 25 yıldır haşlanmış tuzlu ve biberli nohut satışı yapıyorum. Benim başka bir işim ve gelirim yok. Bu iş ile 6 çocuğumu büyütüp 3 tanesini evlendirdim ve 3 katlı ev yaptırdım. Hepsini nohut satarak yaptım. Yaz mevsiminde sabit pazarlara gidiyorum ve 3 ay buralarda satış yapıyorum. Diğer 9 ay ise özellikle okul önleri ve stadyum çevrelerinde nohutlarımı satıyorum. Yaptığım işi seviyorum" diye konuştu.

70'lik Osman Dede, Haşlanmış Nohut Satarak 3 Katlı Ev Yaptırdı

"PARAMIZ OLMASA DA BİZE YARDIMCI OLUR"

Nohutların lezzetli olduğunu söyleyen lise öğrencisi Mehmet Serhat Çalış, "Çocukluluğumuzdan beri her zaman Osman amcadan alışveriş yapıyoruz. Paramız olmasa dahi bize yardımcı olur ve nohut verir. Nohutları da çok lezzetli istediğiniz şekilde ayarlayıp veriyor" dedi.

70\'lik Osman Dede, Haşlanmış Nohut Satarak 3 Katlı Ev Yaptırdı
Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel 70'lik Osman Dede, Haşlanmış Nohut Satarak 3 Katlı Ev Yaptırdı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement