İlahiyatçı Yazar Ünlü: "Orucun Şekli ve Vakti Değiştirilemez" - Son Dakika
Güncel

İlahiyatçı Yazar Ünlü: "Orucun Şekli ve Vakti Değiştirilemez"

İlahiyatçı Yazar Osman Ünlü, orucun şekli ve vaktinin değiştirilemeyeceğini söyledi.

04.05.2019 13:42

İlahiyatçı Yazar Osman Ünlü, orucun şekli ve vaktinin değiştirilemeyeceğini söyledi.

Türkiye Gazetesi Yazarı İlahiyatçı Osman Ünlü, Ramazan ayı öncesi oruç ibadetine ilişkin açıklamalarda bulundu. Orucun Kur-an'ı Kerim'de farz kılınmış bir ibadet olduğunu belirten Osman Ünlü, "İslam dini, Allah'ü Teala'nın emirleri ve yasakları üzerine bina edilmiştir. Bu emir ve yasaklar üzerinde, hiç kimse söz sahibi değildir. Ne emredilmiş ve nasıl emredilmiş ise o ibadet öyle yapılır. Oruç ibadetinin de, şekli, vakti, nasıl yapılacağı açıkça bildirilmiştir. Dolayısı ile orucun şeklini, vaktini değiştirmeye, herhangi bir kimsenin gücü yetmez. İslamiyet, Hristiyanlık gibi değildir. Hristiyanlık, tahrif edildiğinden, onu herkes dilediği gibi değiştirmiştir" ifadelerini kullandı.

Müslümanların kendilerini Allah'ın aciz birer kulu olarak bilmeleri gerektiğini vurgulayan Ünlü, "Allah'ü Teala'yı ise her şeyin yaratıcısı, sahibi ve rızık vericisi olarak bilir ve inanır. Bunun için de, Cenab-ı Hakkın emri ile hareket eder, hayatını ona göre düzene koyar. Bu, utanılacak değil, övünülecek bir haldir. Çünkü Yaradan'ının rızasına uygun hareket etmekte, Ona kul olmaya çalışmaktadır. Allah'ü Teala'ya kulluktan yüz çevirmek, itirazcı, kibirli kimselerin işidir" şeklinde konuştu.

Geceleri yemek yemenin sağlığa zararlı olduğuna ve çeşitli hastalıklara neden olduğuna yönelik iddialara da yanıt veren Ünlü, "Böyle söyleyen ve yazanların, bu sözleri ve yazıları doğru değildir. Olanın tersini söylemektir ki, bu da iftiradır. Çünkü orucun edeplerinden birisi de, iftar zamanında mideyi tıka basa doldurmayıp, henüz iştahı varken yemekten el çekmektir. Bu edebe riayet edenlerin, hasta olmak değil, bilakis sıhhat bulacakları bütün doktorlar tarafından ittifakla bildirilmiştir.

Oruç, Allah'ü Teala'nın emrettiği bir ibadettir. Nasıl emredilmişse, o şekilde yapılır. Öğle namazı öğle, ikindi namazı ikindi vaktinde farz olduğu gibi, farz olan orucun vakti de Ramazan ayıdır. Beş vakit namazın, haccın, orucun vakitleri ve yapılış şekilleri hiçbir şekilde değişmez ve değiştirilemez" diye konuştu. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel İlahiyatçı Yazar Ünlü: 'Orucun Şekli ve Vakti Değiştirilemez' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement