İngiltere'nin Yeni Kültür Bakanı Sajid Javid Oldu - Son Dakika
Güncel

İngiltere'nin Yeni Kültür Bakanı Sajid Javid Oldu

Pakistan asıllı bir aileden gelen Javid, Thatcher'a hayranlığıyla biliniyor.

09.04.2014 17:53

İngiltere'de Maria Miller'den boşalan Kültür, Medya ve Spor Bakanlığı'na Pakistan asıllı bir aileden gelen Sajid Javid getirildi.

İngiltere Başbakanı David Cameron'ın genel başkanı olduğu Muhafazakar Parti'den 2010 yılında milletvekili seçilen 44 yaşındaki Javid'i İngiliz basını, "Muhafazakar Parti'nin hızla yükselen yıldızı" olarak değerlendiriliyor.

Daha önce bankacılık yapan Javid, geçen yıl Hazine Bakan Yardımcılığı görevine getirilmişti. Margaret Thatcher'a ve politikalarına hayranlığıyla bilinen Javid, yeni bakanlık görevinde yayın, spor, medya, turizm, telekomünikasyon ve sanat gibi geniş bir alandaki politikalardan sorumlu olacak. Javid, bugün İngiltere Başbakanlığı'na gelerek Başbakan Cameron ile görüştü.

Javid'in ailesinin 1961 yılında Pakistan'dan İngiltere'ye geldiği, Javid'in babasının otobüs şoförlüğü yaparak geçimini sağladığı belirtiliyor. Sajid Javid ise Exeter Üniversitesi'nde ekonomi ve siyaset eğitimi aldı. Müslüman bir aileden gelmesine karşın Javid basına verdiği demeçte, "Ailem Müslüman. Ben ve kardeşlerim tanrıya inanarak yetiştirildik ama ben herhangi bir dinin gereklerini yerine getirmiyorum. Eşim dininin gereklerini yerine getiren bir Hristiyan. Bu ülkenin dinini Hristiyanlık olarak tanımamız gerektiğini düşünüyorum" ifadesini kullanmıştı.

İngiltere Kültür, Medya ve Spor Bakanı Maria Miller, harcamalarında ve aldığı ödenekte usulsüzlük yaptığı iddialarının ardından bugün istifa etmişti. Miller'ın istifasıyla, kabinedeki kadın bakan sayısı üçe düşmüş oldu. - London, City of

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İngiltere'nin Yeni Kültür Bakanı Sajid Javid Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement