Kavak'tan Kısa Kısa - Son Dakika
Güncel

Kavak'tan Kısa Kısa

Kavak ve Mahalleleri Kültür, Eğitim, Kalkındırma ve Yaşatma Derneği (KAVKANDER) ilçede iftar verdi.

04.06.2017 10:52

Kavak ve Mahalleleri Kültür, Eğitim, Kalkındırma ve Yaşatma Derneği (KAVKANDER) ilçede iftar verdi.

Ondokuz Mayıs Mahallesi'ndeki bir düğün salonunda verilen iftara, Kavak Belediye Başkanı İbrahim Sarıcaoğlu, Ondokuz Mayıs Üniversitesi Kavak Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Necati Menek, MHP Kavak İlçe Başkanı Cahit Kamber, Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet İçli, daire amirleri, belediye meclis üyeleri, şehit aileleri ve vatandaşlar katıldı.

KAVKANDER Başkanı Mustafa Tangal, iftara tüm Kavaklıları davet ettiklerini belirterek, iftarların birlik ve beraberliğe vesile olduğunu söyledi.

Tangal, "Türk'üyle, Kürt'üyle, Laz'ıyla, Çerkez'iyle, Alevi'siyle birlikte kardeşçe yaşadığımız bu topraklarımızda huzurumuzu bozmak için oyunlar oynanmakta ve oynanmaya devam edilmektedir. Her gün şehit haberleri alıyoruz. Üzgünüz ama ne yaparlarsa yapsınlar, bizler, bu toprakları bizlere emanet eden dedelerimiz arasında yaşanan birlik ve beraberlik içinde olduğumuz sürece o hainler ve destekçileri emellerine ulaşamayacaktır." dedi.

Kavak Müftüsü Abdullah Karaca'nın yemek duasını yaptığı iftara 725 vatandaş katıldı.

Ramazan etkinlikleri

Kavak Belediyesi ramazan ayı etkinlikleri kapsamında "Karagöz ve Hacivat" gölge oyunu, ilahi ve semazen gösterisi sahnelendi.

Melih Gökçek Parkı yanındaki etkinlikte iftardan sonra Oluşum Sanat Tiyatrosu Hacivat ve Karagöz gölge oyunu sahnelendi. Palyaço, animasyon gösterisi ve çocuklarla yarışmalar yapıldı. Palyaço tarafından çocuklara balon dağıtıldı. Teravih sonrası ise Merve Cami Din Görevlisi Sefa Demircan'ın Kur'an-ı Kerim tilavetinin ardından Nida İlahi Ezgi ve Sema Grubu ilahiler okudu, semazen gösterisi yapıldı.

Kavak Belediyesi etkinlik kapsamında katılımcılara lokma tatlısı dağıttı.

Belediye Başkanı İbrahim Sarıcaoğlu, ramazan nedeniyle bu yıl ilki düzenlenen etkinliklerin Atatürk Park ve Meydanı'nda da yapılacağını belirtti.

Kaynak: AA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement