Maç sırasında sahaya atlayan YouTuber Ali Abdülselam Yılmaz ve 3 arkadaşına dava açıldı - Son Dakika
Magazin

Maç sırasında sahaya atlayan YouTuber Ali Abdülselam Yılmaz ve 3 arkadaşına dava açıldı

Geçtiğimiz sene Vodafone Park'ta Liverpool ile Chelsea arasında oynanan UEFA Süper Kupa final maçında sahaya atlayan YouTuber Ali Abdülselam Yılmaz ve beraberindeki 3 kişi hakkında birer yıldan üçer yıla hapis cezası istemiyle dava açıldı.

06.06.2020 15:10  Güncelleme: 15:35

Vodafone Park'ta 14 Ağustos 2019'da Liverpool ile Chelsea arasında oynanan UEFA Süper Kupa final maçında sahaya atlayan YouTuber Ali Abdülselam Yılmaz ve beraberindeki 3 kişi hakkında birer yıldan üçer yıla hapis cezası istemiyle dava açıldı.

SAHAYA ATLAYAN YOUTUBER VE ONU ÇEKEN ARKADAŞLARININ HAPSİ İSTENİYOR

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Spor Suçları Soruşturma Bürosu tarafından hazırlanan iddianamede, YouTube'daki "Deli mi Ne?" kanalının sahibi Ali Abdülselam Yılmaz'ın "Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanun"un "yasak alanlara girme" maddesi gereği 1 yıldan 3 yıla kadar hapisle cezalandırılması istendi. İddianamede, Yılmaz'ın saha içindeki görüntülerini kayıt altına alan 3 arkadaşının da "yasak alanlara girme" suçuna iştiraktan birer yıldan üçer yıla kadar hapis cezasına çarptırılmaları talep edildi. Bir şüpheli hakkında da takipsizlik kararı verildi. Sanıkların ilerleyen günlerde İstanbul Asliye Ceza Mahkemesinde yargılanmalarına başlanacak.

Maç sırasında sahaya atlayan YouTuber ve 3 arkadaşına dava açıldı

NE OLMUŞTU?

Vodafone Park'ta, 14 Ağustos 2019'da oynanan UEFA Süper Kupa final maçının 14. dakikasında sahaya atlayarak koşmaya başlayan YouTuber Ali Abdülselam Yılmaz, güvenlik görevlileri tarafından yakalanarak saha dışına çıkarılmıştı.

Stadyumda Yılmaz'ın videosunu çektikleri belirlenen 4 arkadaşı da polis ekipleri tarafından gözaltına alınmıştı. Yılmaz, emniyetteki ilk sorgusunda Süper Kupa Finali'ni izlemek için stadyuma gittiğini, maçın heyecanıyla kendini sahaya atarak kaleye doğru koşmaya başladığını, gerçekleştirdiği hareketin önceden planlanmadığını ve beraberindeki arkadaşlarının video ve fotoğraf çektiğinden habersiz olduğunu söylemişti.

Şüpheliler hakkında emniyette "futbol müsabakalarında seyirden men cezası" verilmişti. İfadelerinin ardından adliyeye sevk edilen 5 şüpheliden Yılmaz, "yasak alanlara girmek", diğer 4 şüpheli ise aynı suça iştirak etmekten adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı.

Maç sırasında sahaya atlayan YouTuber ve 3 arkadaşına dava açıldı
Maç sırasında sahaya atlayan YouTuber Ali Abdülselam Yılmaz ve 3 arkadaşına dava açıldı
Kaynak: AA

Son Dakika Magazin Maç sırasında sahaya atlayan YouTuber Ali Abdülselam Yılmaz ve 3 arkadaşına dava açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (31)

  • Çakabey: Bu kararı alan ,sayın savcıya SAYGİLARIMI SUNUYORUM,Böyle ipsiz sapsizlar para kazanacak diye,ÜLKEYİ REZİL ediyorlar YouTube ınız batsın. 36 0 Yanıtla
  • Deliha: Bilinçli yapmamislarda önceden planlı değilmişte bizde yedik. Bu asalakların en ağır cezaya çarptırılması gerek ülkemizi rezil ettiler. 30 0 Yanıtla
  • ...: Beter olursun inşAllah kara cahil 29 0 Yanıtla
  • Alis: Kesinlikle 5 yıl hapis verilmeli bu ve ekibine.paraya çevirilmemeli.ülkenin itibarı önemli. 17 0 Yanıtla
  • Kadın: Stada çıplak kadın atlasaydı bu kadar ceza almazdı. Abartmayın. 3 13 Yanıtla
  • 007: uluslararası bir organizasyon almak için yıllarca çaba sarfediyoruz ama bunun gibileri her şeyi mahvediyorlar. Bunun cezasının en ağır şekilde verilmesini istyrm. eskiden videolarını izleyip sevmeme rağmen. 15 1 Yanıtla
  • doğan yıldız: Ülkeyi Rezil Ediyor Para Kazanacam Diye 14 0 Yanıtla
  • andsmero: Beyinsiz herif!!!! 14 0 Yanıtla
  • Kamil: Tipe bak 13 0 Yanıtla
  • GS: yav birakin boyle seyleri yillardir saha icinde emre belezoglu ve volkan demirelin hakemlere ve rakip oyunculara ana avrat duz gitmelerine goz yumuldu gelmissiniz simdide youtuber lara takmissiniz. 4 9 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement