Oğlunun Adının Verildiği Okul İçin Oyuncak Kampanyası Başlattı - Son Dakika
Güncel

Oğlunun Adının Verildiği Okul İçin Oyuncak Kampanyası Başlattı

Oğlunun Adının Verildiği Okul İçin Oyuncak Kampanyası Başlattı

Adana'da beynindeki tümörden kurtulmak için ameliyat olduktan sonra hayatını kaybeden 6 yaşındaki Ali Utku Yücel'in babası Namık Kemal Yücel, oğlunun adının verildiği anaokulu için oyuncak kampanyası başlattı.6 yaşındaki Ali Utku Yücel, yaklaşık...

02.09.2013 10:04

Adana'da beynindeki tümörden kurtulmak için ameliyat olduktan sonra hayatını kaybeden 6 yaşındaki Ali Utku Yücel'in babası Namık Kemal Yücel, oğlunun adının verildiği anaokulu için oyuncak kampanyası başlattı.

6 yaşındaki Ali Utku Yücel, yaklaşık 6 ay önce buz pateninde kayarken düşüp kafasını vurunca, babası Kemal Yücel tarafından hastaneye götürüldü. Burada çekilen filminde beyninde tümör olduğu ortaya çıkan Ali Utku'nun yaşaması için başlatılan yardım kampanyası üzerine devreye giren Adana Valisi Hüseyin Avni Coş'un katkıları ile çocuk, özel bir hastanede ameliyat edildi. Ancak ameliyattan bir süre sona oluşan ödemden dolayı Ali Utku, hayatını kaybetti. Babası da Ali Utku'nun organlarını bağışladı.

Vali Coş, Ali Utku hayatını kaybettikten sonra isminin bir anaokuluna verileceği sözünü yerine getirerek, merkez Sarıçam ilçesinde bir anaokulunun adını 'Mavi Çocuk Utku Anaokulu' yaptı. Baba Yücel, hem çocuğunu hem de daha sonra onun organlarını alan çocukların da hayatını kaybetmesiyle iyice hüsrana uğradığını belirterek, "Ancak oğlumun adının bir okula verilmesi beni hayata bağladı. Şimdi yüzlerce Ali ve Melek bu okulda okuyacak. Ben sürekli onların yanına gelip oğlumun hasretini gidereceğim" dedi.

Baba Yücel, okulun oyuncak ihtiyacı olduğunu söyleyerek, "Anaokulunun bulunduğu bölgeye baktığımız zaman genelde yoksul aileleri görüyoruz. ve o ailelerin çocuklarına oyuncak alabilme gibi bir lüksü de yok. Çünkü ağır yaşam koşulları altında eziliyorlar. O çocukların oyuncakla buluşması, o minik yüzlerin gülmesine vesile olup, sevinip mutlu olabilmeleri için böylesi bir kampanya başlattık. Eğitim-öğretim yılının ilk gününe yetiştirmek istiyoruz. Minik yavrularımızın yüzündeki o tatlı tebessümü görmek yüreğimdeki acının tesellisi olacak" diye konuştu.

Anaokulunun eğitici ve öğretici oyun aletleri başta olmak üzere çocuk oyun parkı gibi temel eksiklikleri bulunduğunu dile getiren Yücel, "Bu konuda sanatçılarımız da büyük bir sorumluluk gösteriyor. Anaokulunun bulunduğu sokakta Haluk Levent'in de evi bulunuyor" diyerek, "Haluk Levent ile sürekli görüşüyoruz. Kendisi okulun açıldığı ilk gün çocuklarla birlikte olup, başlattığımız 'oyuncak kampanyası'na destek sözü verdi. Bu bizim için çok önemli" ifadesini kullandı.

Baba Yücel Twitter'dan da oyuncak kampanyası başlatıp takipçileriyle paylaşırken, birçok sanatçı ve hayırsever de kampanyaya destek sözü verdi. - ADANA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Oğlunun Adının Verildiği Okul İçin Oyuncak Kampanyası Başlattı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement