Samsun'dan Kısa Kısa - Son Dakika
Güncel

Samsun'dan Kısa Kısa

Kavak Cumhuriyet Anaokulu, "Eko Okul ve Minik TEMA" projesi kapsamında temiz çevre, temiz toplum için çalışma başlattı.

14.03.2018 12:40

Kavak Cumhuriyet Anaokulu, "Eko Okul ve Minik TEMA" projesi kapsamında temiz çevre, temiz toplum için çalışma başlattı.

Okul müdürü Murat Toraman, AA muhabirine yaptığı açıklamada, anaokulu öğrencilerine yönelik hayata geçirilen proje kapsamında "Kaynaklar tükenmesin çevremiz kirlenmesin" ilkesinden yola çıkarak temiz ve sağlıklı ortam için bilinç aşılamaya çalıştıklarını söyledi.

"Dünya atalarımızdan miras değil, çocuklarımızın emanetidir" düşüncesiyle hareket ettiklerini anlatan Toraman, "Proje kapsamında öğrencilerimize kaynaklarımızın tükenmesine neden olan etkenler, çevre temizliğinin önemi, insan sağlığı ve tehdit eden unsurları anlattık. Atıkların toprak ile karışması halindeki zararlarını anlattık. Bu çalışmalarımızdan sonra minik öğrencilerimiz buldukları pil, batarya ve plastik kapakları okulumuzda bulunan kutulara atarak çevre temizliğine önem vermeye başladı." diye konuştu.

Toraman, projenin eğitim öğretim yılı sonuna kadar devam edeceğini kaydetti.

Ladik Belediyesinin park ve bahçe çalışmaları

Ladik Belediye Başkanı Selim Özbalcı, ilçede park ve meydanlardaki çalışmalarının devam ettiğini söyledi.

Hava şartlarının elverişli olması halinde çalışmaların kısa sürede tamamlanacağını dile getiren Özbalcı, "Park ve meydanların vatandaşlarımıza en iyi hizmeti verebilmesi için projelendirme çalışması yaptık. Biliyoruz ki caddeler, park ve meydanlar bir kentin aynasıdır. Halkımızın rahatlıkla oturabileceği, dinlenebileceği, gezebileceği yerler üretme amacındayız." diye konuştu.

İlçe merkezinde ve vatandaşların en yoğun bulunduğu belediye yeni hizmet binasının önündeki meydan düzenleme ve yapım çalışmalarının hızla devam ettiğini aktaran Özbalcı, bölmeler halinde çiçeklikler, oturma yerleri, kameriyeler yapacaklarını kaydetti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Samsun'dan Kısa Kısa - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement