Sarkozy'nin Başını Ağrıtan Anketler - Son Dakika
Güncel

Sarkozy'nin Başını Ağrıtan Anketler

Fransa'da ana muhalefetteki Cumhuriyetçiler Partisi'nin lideri Nicolas Sarkozy'nin cumhurbaşkanlığı döneminde yaptırdığı anketler hakkında eski ve yeni danışmanları bugün adli polis tarafından sorgulandı.

29.07.2015 16:14

Fransa'da ana muhalefetteki Cumhuriyetçiler Partisi'nin lideri Nicolas Sarkozy'nin cumhurbaşkanlığı döneminde yaptırdığı anketler hakkında eski ve yeni danışmanları bugün adli polis tarafından sorgulandı.

BFM kanalı, Sarkzoy'nin eski danışmanı Patrick Buisson ve şu anda da danışmanlığını yapan Pierre Giacometti'nin devlet bütçesinden usulsüz şekilde yaptırıldığı iddia edilen anketlerle ilgili sorgulandığını duyurdu.

Aynı soruşturma çerçevesinde Sarkozy'nin Elysee Sarayı'nda genel sekreterliğini, danışmanlığını ve müşavirliğini yapan altı kişi haziran ayında kısa süre gözaltına alınarak sorgulanmıştı. Aralarında eski İçişleri Bakanı Claude Gueant'ın da bulunduğu altı kişi, Elysee Sarayı'nın bütçesinden usulsüz şekilde anket yaptırarak kamu kaynağını harcamakla suçlanıyor.

Bu konudaki suçlamalar ilk kez Elysee Sarayı'nın 2009'da hesaplarını inceleyen Sayıştay raporunda gündeme gelmişti. Sayıştay, ihale açılmadan yaklaşık 1,5 milyon avro tutarındaki işin Sarkozy'ye yakın bir araştırma şirketine verildiğini ortaya çıkarmıştı.

Sayıştay raporunun ardından çıkan haberlerde, Sarkozy'nin Elysee Sarayı için sipariş ettiği bazı anketlerin geniş versiyonlarının Elysee Sarayı'na gönderildiği, seçilmiş bölümlerinin ise gazete sayfalarında yer aldığı ileri sürülmüştü. Sarkozy'nin kendi gündemine göre sipariş ettiği anketlerin, sonuçları da manipüle edilerek yayımladığı iddiaları gündeme gelmişti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Sarkozy'nin Başını Ağrıtan Anketler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement