Sevilla, Valencia'nın Hayalleriyle Oynadı: 3-1 - Son Dakika
Spor

Sevilla, Valencia'nın Hayalleriyle Oynadı: 3-1

Sevilla, Valencia\'nın Hayalleriyle Oynadı: 3-1

Uzatma dakikalarına 3-0 önde giren Valencia, final şarkıları söylerken, Sevilla'nın 90+4'te gelen golüyle büyük yıkım yaşadı.

02.05.2014 00:15

UEFA Avrupa Ligi yarı final mücadelesinde Valencia, 2-0'ın rövanşında, Mestalla'da Sevilla'yı ağırladı.

Valencia müthiş başladı

Valencia'nın domine ettiği ilk yarıda, ev sahibi ekip Sevilla üzerinde büyük bir baskı oluşturdu. Sevilla ise rakibini kendi yarı sahasında karşılamaya çalıştı ancak bu taktikleri pek başarılı olmadı.

2. dakikada ceza sahası etrafında güzel paslaşmalarla içeri süzülen Jonas, Vargas'ın pasında bekletmeden kaleye vurdu. Beto, son anda uzanarak topu kontrol etmeyi başardı.

7. dakikada Sevilla, Rakitic ile orta sahayı hızlı geçti. Savunmayı dengesiz yakalayan Hırvat oyuncu, topu çapraz koşu yapan Bacca'nın önüne bıraktı. Bacca, ceza sahası dışı hafif sağ çaprazından kaleyi yokladı ancak top çerçeveyi bulmadı.

3 - 1

4

İsabetli şut

2

8

İsabetsiz şut

2

4

Korner

3

8

Faul

18

4

Sarı kart

1

0

Kırmızı kart

0

%52

Topla oynama

48

14. dakikada Feghouli, Valencia'ya ümit aşıladı. Ceza sahası dışı sağ çaprazından Vargas, içeriye harika bir top bıraktı. Dar açıda topla buluşan Feghouli, önce rakibinden şık bir hamleyle sıyrıldı ve akabinde sol ayağıyla sert bir şut çıkararak topu ağlarla buluşturdu: 1-0

19. dakikada ceza sahasının hemen önünde topla buluşan Feghouli, şık çalımlarla içeriye yöneldi. Savunmanın müdahalesiyle top ayağından açıldı ancak içeride Jonas tıklayarak yine Feghouli'nin önüne çıkardı. Fransız oyuncunun vuruşunda Beto iyi uzandı ve kritik bir kurtarış yaptı.

26. dakikada Sol kanattan etkili gelen Valencia'da Bernat, ön direğe doğru kavisli bir orta açtı. Jonas, zor pozisyonda kafayı vurdu. Beto son anda uzanarak topa müdahale etmeyi başardı ancak direkten dönen top çizgiyi geçince ev sahibi durumu 2-0'a taşıdı.

36. dakikada sağ kanattan etkili gelen Sevilla'da, Coke ön direkte Bacca'yı gördü. Golcü oyuncu, kaleye arkası dönük durumda olduğundan şık bir topuk pasıyla arka direkte bomboş pozisyonda Reyes'e açtı. Bir anda kaleciyle karşı karşıya kalan Reyes'in vuruşunda Diego Alves gole izin vermedi.

43. dakikada Valencia'da göbekten sol kanata yüksek bir top gönderildi. Ceza sahasına yönelen Bernat, gelişine bekletmeden sert vurdu ancak top yan ağlarda kaldı.

Karşılaşmanın ilk yarısı Valencia'nın 2-0'lık üstünlüğüyle tamamlandı.

Valencia uzatmalarda yıkıldı

Maç boyunca hakim olan Valencia olmasına karşın, uzatmalarda kötü bir sürprizle karşılaştılar.

48. dakikada rakip yarı alandan kullanılan serbest vuruşta, Sevilla savunması topu kafayla karşıladı. Ceza sahası çizgisi üzerinde topu önünde bulan Piatti, sert vurdu. Şutu soldan az farkla dışarı gitti.

36'

Sağ kanattan etkili gelen Sevilla'da, Coke ön direkte Bacca'yı gördü. Golcü oyuncu, kaleye arkası dönük durumda olduğundan şık bir topuk pasıyla arka direkte bomboş pozisyonda Reyes'e açtı. Bir anda kaleciyle karşı karşıya kalan Reyes'in vuruşunda Diego Alves gole izin vermedi.

59. dakikada Valencia'da sağ kanattan penaltı noktasına doğru yapılan ortada, Jonas iyi yükseldi ve kafayı vurdu. Ancak soldan az farkla dışarı çıktı.

69. dakikada sağ kanattan kullanılan taç atışında, Feghouli sıfırda topu aldı ve bekletmeden içeri ortaladı. Arka direkte Vargas'tan önce savunmada Coke topu kornere yolladı.

70. dakikada sol köşeden kullanılan kornerde, ceza sahası içinde bir karambol oluştu. Savunmadan seken topta altıpasta bir anda Mathieu kaleciyle karşı karşıya kaldı ve topu ağlara yollayarak final yolunu açtı: 3-0

87'de sol kanattan etkili gelen Sevilla'da, Moreno rakibini geçtikten şutunu çıkardı ancak top kademeye gelen Valencia savunmasından sekti. Yükselen topu, Alves kalesinden çıkarak kontrolünü sağladı.

90+4. dakikada sağ kanattan kullanılan taç atışında, Fazio bekletmeden içeriye doğru kesti. Kafalardan seken topa Stephane M'bia son vuran isim oldu ve Diego Alves'i mağlup ederek Sevilla'yı finale taşıyan golü kaydetti: 3-1

Sevilla, zorlu 90 dakikanın sonunda Torino'ya bileti kapan taraf oldu.

MAÇIN HEYECANINI YENİDEN YAŞAMAK İÇİN TIKLAYIN!

Juan Antonio Pizzi

Performans: 7/10

Mestalla'nın takım üzerindeki etkisinin farkında olan Pizzi, risk alarak oldukça hücum ağırlıklı bir kadroyla çıktı. Her şey istediği gibi giderken, uzatmalarda gelen gol bütün hayalleri yıktı..

Unai Emery

Performans: 5/10

Maçın başında tamamen geri yaslanarak büyük hata yaptı. Üst üste gelen gollerden sonra sadece izlemekle yetindi. Uzatma dakikalarında gelen gol, geceyi kurtaran an oldu.

Valencia'dan dejavu! Basel deplasmanından 3-0'lık mağlubiyetle dönen Valencia, Mestalla'da rövanş maçında rakibine tam 5 gol atarak yarı finale yükselmişti. İlk maçta Sevilla'dan da 2-0'lık mağlubiyetle dönen Valencia, yine rövanşta 3-0'lık avantajı yakalamasına karşın uzatma dakikalarında gelen golle yıkıldı.

Kaynak: Goal.Com

Son Dakika Spor Sevilla, Valencia'nın Hayalleriyle Oynadı: 3-1 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement