Sırp ve Arnavutlar Arasında Gerginlik Sürüyor - Son Dakika
Güncel

Sırp ve Arnavutlar Arasında Gerginlik Sürüyor

Sırp ve Arnavutlar Arasında Gerginlik Sürüyor

Sırbistan ile Arnavutluk arasında oynanan ve çıkan olaylar nedeniyle tatil edilen futbol maçın üzerinden günler geçmesine rağmen Sırp ile Arnavutlar arasındaki gerginlik sürüyor.

19.10.2014 14:45

Sırbistan ile Arnavutluk arasında oynanan ve çıkan olaylar nedeniyle tatil edilen futbol maçın üzerinden günler geçmesine rağmen Sırp ile Arnavutlar arasındaki gerginlik sürüyor. Sırbistan'ın kuzeyindeki Sombor, Stara Pazova ve Novi Sad'ta Arnavutlara ait işyerlerine saldırı düzenlendi. Sombor kentinde, Arnavut asıllı Albert Kerhani'nin sahip olduğu fırına gece saatlerinde molotoflu saldırı düzenlendi. Saldırı sonucunda İki Kardeş (Dva Brata) adını taşıyan fırın alevler içinde kaldı. Voyvodina'nın başkenti Novi Sad'ta ise, Albon Balaya'nın sahip olduğu Voyvodina adlı fırınına sabah saatlerinde taşlı saldırı düzenledi. Fırındaki bir çalışan yaralandı, fırının tüm camları kırıldı. Albon Balay, Sırbistan Polisini görev başına davet etti. Balay, saldırılar durmadığı takdirde 40 yıldan sonra Kosova'ya dönmeye mecbur kalacağını söyledi. Stara Pazova'da da bir Arnavut'a ait gece kulübüne bombalı saldırı düzenlendi. Saldırı soncunda ölen yada yaralanan olmadı.

KOSOVA'DA SIRPLARA SALDIRILAR DÜZENLENDİ

Kosova'nın çeşitli yerlerinde yaşayan Sırplar da saldırılara maruz kaldı. Kosova'daki Goybuli kentinde, Sırplara ait evlerin duvarlarına 'Buradan Gidin' yazıldı. Bir dükkana ise taşlı saldırı düzenlendi. Dükkanın tüm camları kırıldı. Bu arada Kosova Polisine yardımcı olan Barış Gücü (KFOR) askerleri Sırpların can güvenliği korumak için çalışıyor. Mitroviça'nın Sırp bölümünde de iki mekana saldırı düzenlendi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Sırp ve Arnavutlar Arasında Gerginlik Sürüyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement