Suriyeliler geri gönderilmeli mi? Son ankete göre halkın yüzde 43'e yakını "derhal gönderilmeli" diyor! - Son Dakika
Güncel

Suriyeliler geri gönderilmeli mi? Son ankete göre halkın yüzde 43'e yakını "derhal gönderilmeli" diyor!

Kontrolsüz göç nedeniyle sığınmacılar Türkiye gündeminin sıcak başlıkları arasında yer alıyor. Areda Araştırma'nın son anketinde de, 'Suriyeli sığınmacılar geri gönderilmeli mi' sorusuna yanıt arandı. Verilere göre katılımcıların yüzde 42,8'i Suriyelilerin derhal gönderilmesi taraftarı.

21.05.2022 10:58  Güncelleme: 11:04

Son aylarda ülke gündemine oturan ekonomik gelişmeler ve sığınmacıların durumu, araştırma şirketlerinin yaptığı çalışmalarda da ele alınıyor. Halkın bir kısmı sığınmacıların derhal gönderilmesini isterken, bir kısım ise tam tersini düşünüyor. Özellikle muhalefet liderlerinin neredeyse tamamı, seçimlere yönelik stratejisinde sığınmacı konusuna ağırlık verip ilk fırsatta bu kişilerin ülkelerine yollanacağını dile getiriyor.

YÜZDE 42.8'İ "HEMEN GÖNDERİLSİN" DİYOR

Sosyal medyanın da bir numaralı gündemi olan sığınmacı meselesi, son olarak Areda Araştırma'nın anketinde ele alındı. Yenişafak yazarı Mehmet Acet'in aktardığı anket sonuçlarına göre Suriyeli sığınmacılar konusunda sorulan soruya vatandaşların yüzde 42.8'i "Hemen gönderilsin" dedi.

"GÖNDERİLMELERİNE GEREK YOK" DİYENLERİN ORANI YÜZDE 3.8

Çalışmanın detaylarına bakıldığında ankete katılanların yüzde 31.2'si "Suriye'de barış sağlandıktan sonra hepsi gönderilsin" yanıtını verdi. "Barış sağlanınca faydalı olanlar kalsın, diğerleri gönderilsin" diyenler yüzde 22,2 oranında kalırken; "Hiçbirinin gönderilmesine gerek yoktur" diyenlerin oranı ise yüzde 3,8 oldu.

GİTMELERİNİ EN ÇOK İSTEYEN İYİ PARTİ SEÇMENİ OLDU

Ayrıca cevaplara göre dağılımda CHP seçmeninin yüzde 73,7'sinin, İYİ Parti seçmeninin yüzde 91,5'nin ve HDP seçmeninin de yüzde 54,5'nin "Hepsi derhal gönderilsin" dediği tespit edildi. Öte yandan AK Parti seçmeninin yüzde 16,1'i, MHP seçmeninin de yüzde 21,8'nin "Derhal gönderilsin" dediği ortaya çıktı.

Suriyeliler geri gönderilmeli mi? Son ankete göre halkın yüzde 43\'e yakını "derhal gönderilmeli" diyor!

Son Dakika Güncel Suriyeliler geri gönderilmeli mi? Son ankete göre halkın yüzde 43'e yakını 'derhal gönderilmeli' diyor! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (15)

  • Ali Sahan: Gönderin biz suruyeleri asla istemiyoruz 19 1 Yanıtla
  • Hasan Değirmenci: Gitmemeli diyenler evinde suriyeli beslesin 17 2 Yanıtla
  • Bülent Eyüp Togral: Bu ne oldukları belli olmayan göçmenlerin derhal gönderilmesi gerek suriyeli afkan afrikalı pakistanlı biz bunu belediye seçimlerinde çok söyledik fakat anlatamadık genel seçimleri iktidar bundan dolayı seçimi kaybedecek tabi seçim olursa diyorum ... 15 3 Yanıtla
  • Tuğrul Coşar: Halkın yüzde 90 nı derhal gitsinler diyor doğru düzgün bir anket yapılırsa 8 1 Yanıtla
  • Halil ibrahim Gümüş: Yüzde 3.8 vatan hainidir net 5 2 Yanıtla
  • Su Su: Yüzde kırküç derhal demişse kalan yüzde elliyedisi kalanları misafir etsin evlerinde. 5 1 Yanıtla
  • Deniz Demir: Hepsi gitsin suriyeliler bu ülkeye zarar veriyor 5 1 Yanıtla
  • mesut özerden : oranda yanlışlık var en az yüzde yetmiş gitsin diyor. 5 0 Yanıtla
  • Hüseyin Çengel: Suriyeli,ler gitmeli bunların kesinlikle bizlere çok kötü zararları olacak iç savaş çıkacak Türkiye'de bunları kendi ülkelerinde istemiyorlar biz neden isteyelim bunları getiren göndermeyen hükümet 2023 de gidecek bu kesin 4 0 Yanıtla
  • Furkan Çevirci: Hepsi gönderilsin bunların derhall hemde 3 0 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement