Tekgıda -İş: "Çaykur'daki Şirket Ortaklığı Yasal" - Son Dakika
Güncel

Tekgıda -İş: "Çaykur'daki Şirket Ortaklığı Yasal"

Tekgıda -İş, Sendikanın 1975 Yılından Beri Yönetim ve Yetki Sorumluluğunu Çaykur'un Yönettiği Bir Şirket Ortaklığı Olduğunu İfade Ederek, Bunun Kanuna Aykırı Olmadığını İleri Sürdü.

11.11.2008 11:04

TekGıda-İş, sendikanın 1975 yılından beri yönetim ve yetki sorumluluğunu Çaykur'un yönettiği bir şirket ortaklığı olduğunu belirterek, bunun kanuna aykırı olmadığını iddia etti.

TekGıda-İş ile Hak-İş arasındaki üye tartışması giderek alevleniyor. Geçen hafta sonu açıklama yapan Hak-İş Genel Başkanı Salim Uslu'ya, TekGıda-İş Yönetim Kurulu yaptığı açıklama ile cevap verdi.

Açıklamada, Türk-İş'in "Çaykur'da yetki skandalına" karşı gösterdiği tepkinin ağırlığı ile Hak-İş'in paniklediği iddia edilirken, "TekGıda-İş Sendikası'nın 1975 yılından beri yönetim ve yetki sorumluluğunu Çaykur'un yönettiği bir şirket ortaklığı vardır. Ama bu ortaklık iddia edildiği gibi kanuna aykırı değildir. Ortada yasa dışılık yoktur. Sendika olarak üretim ve istihdam yaratan bir girişime ön ayak olmaktan gurur duyuyoruz" denildi.

Kurulduğu günden buyana şirketten sendikanın kasasına "Bir tek kuruşun bile girmediği" ileri sürülen açıklamada, Efes Pilsen'de sendikaya üye olmayan işçilerden alındığı iddia edilen paranın da gerçeği yansıtmadığı kaydedildi. (ANKA)

(HLY/NB/BÜN)

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Tekgıda -İş: 'Çaykur'daki Şirket Ortaklığı Yasal' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement